Karen S. (l) schoot 3,5 jaar geleden een collega-taxichauffeur in z'n nek. Hij werd daarbij volgens het parket geholpen door z'n broer Sisak S. (r).
Volledig scherm
PREMIUM
Karen S. (l) schoot 3,5 jaar geleden een collega-taxichauffeur in z'n nek. Hij werd daarbij volgens het parket geholpen door z'n broer Sisak S. (r). © RV

"Als die kogel 5 millimeter verder had gezeten, stonden we voor assisen": verdachten in Brugse taxioorlog riskeren tot 7 jaar cel

Brugge“Wie verwacht nu dat iemand een vuurwapen bij zich heeft in het schone en vredige Brugge?” Een schietpartij in het taximilieu zette 3,5 jaar geleden de Breydelstad in rep en roer. Niemand had gedacht dat een aanslepend conflict onder taxichauffeurs zo hard uit de hand zou lopen. Mohammad Mogharrab (50) werd geraakt in z’n kaak door een kogel en ontsnapte aan de dood. “Nog elke seconde word ik met dat incident geconfronteerd”, vertelt hij. Twee broers riskeren 3 en 7 jaar cel voor de moordpoging.

  1. "Taxi-oorlog in Brugge is pas het begin: het broeit al een tijdje en het zal alleen maar erger worden"
    PREMIUM

    "Taxi-oor­log in Brugge is pas het begin: het broeit al een tijdje en het zal alleen maar erger worden"

    De taxi-oorlog in Brugge heeft een triest hoogtepunt bereikt. Omdat een concurrent een Brits koppel mocht vervoeren, zette een taxichauffeur de achtervolging in en schoot hem in de nek terwijl klanten vanop de achterbank toekeken. Als er straks nergens nog een limiet staat op het aantal taxi's, zien we zo'n strijd op leven en dood ook elders, waarschuwt de sectorfederatie.