Al het groen in Assebroek en Sint-Kruis vind je in een nieuwe publicatie
Volledig scherm
Al het groen in Assebroek en Sint-Kruis vind je in een nieuwe publicatie © RV

Alle groene parels van Assebroek en Sint-Kruis gebundeld in een boekje: “Veel gebouwen, maar ook veel groen”

Assebroek/Sint-KruisDit najaar worden deze groene zones van Assebroek en Sint-Kruis in de verf gezet in een gloednieuwe publicatie. In 90 pagina’s leer je meer over het groen dat je kan vinden in beide Brugse deelgemeenten.

  1. LEVENSVERHAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptransfer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”
    PREMIUM
    Ichtegem/Brugge

    LEVENSVER­HAAL. Roland Storme (88), de onbekende Gouden Schoen en ooit dé toptrans­fer in België: “Papa ademde voetbal tot het laatste moment”

    Hij speelde 251 wedstrijden in eerste klasse voor AA Gent en Club Brugge, verhuisde in 1954 voor het destijds astronomische bedrag van 800.000 Belgische frank (20.000 euro, red.) naar AA Gent en werd ook 15 keer opgeroepen voor de Rode Duivels. Als kers op de taart won hij in 1958 als eerste West-Vlaming ooit de Gouden Schoen. Niks was hem te veel, tot het drinken van vers bloed van een stierenkalf toe. Afgelopen week overleed Roland Storme op 88-jarige leeftijd. Het verhaal van de ‘vergeten’ Gouden Schoen.