Gouverneur Carl Decaluwé (rechts) woonde vrijdagavond de controle van de politiezone MIDOW bij langs de Wielsbekestraat in Ooigem.
Volledig scherm
Gouverneur Carl Decaluwé (rechts) woonde vrijdagavond de controle van de politiezone MIDOW bij langs de Wielsbekestraat in Ooigem. © Hans Verbeke

Aftrap BOB-wintercampagne bewijst: drugs worden almaar groter probleem in het verkeer

Brugge/Veurne/Ieper/Roeselare/KortrijkGouverneur Carl Decaluwé is redelijk ontstemd over het hoge aantal inbreuken dat werd vastgesteld tijdens het West-Vlaams weekend zonder alcohol en drugs in het verkeer. 41 bestuurders speelden hun rijbewijs kwijt. Maar vooral het feit dat het aantal betrapten in alle categorieën - drugs op kop - stijgt, zit Decaluwé hoog. Al is enige nuance van de cijfers op z’n plaats.

  1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
    Mijnenergie

    Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

    Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.