Schepen Jasper Pillen is tevreden dat de nieuwe aanpak z'n vruchten afwerpt
Volledig scherm
Schepen Jasper Pillen is tevreden dat de nieuwe aanpak z'n vruchten afwerpt © Benny Proot

Aantal vervallen grafconcessies in Brugge daalt sterk dankzij nieuwe aanpak: “Al blijven sommige nabestaanden moeilijk te vinden zonder privacywetgeving te schenden”

BruggeHet aantal openstaande dossiers van vervallen grafconcessies in Brugge is op enkele maanden tijd sterk gedaald. In november 2021 waren er nog 355 vervallen concessies die niet verlengd worden, ondertussen is dat al teruggebracht naar 191. “De verdienste van de extra inspanningen die burgerzaken levert om nabestaanden te contacteren”, zegt bevoegd schepen Jasper Pillen (Open VLD).

 1. Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedisten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen
  PREMIUM

  Van Cercle tot Renaat Schotte en de Brugsche Velopedis­ten: zij zorgen voor animatie in de aanloop naar de start van de Ronde van Vlaanderen

  Twee weken voor de start van de Ronde van Vlaanderen in Brugge, zijn nu al tal van organisaties met evenementen bezig om de Ronde-sfeer aan te wakkeren. Cercle Brugge wil sportievelingen doen zwemmen en fietsen, de Brugse Velopedisten zetten wielertoeristen op de fiets en commentator Renaat Schotte neemt je mee op een rondreis door de wielerwereld. Wij bundelden voor u de meest opvallende initiatieven.
  Brugge
 2. Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knokke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romantische fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”
  PREMIUM

  Waarom de iconische paaltjes op het strand van Knok­ke-Heist nu tóch niet weg moeten: “Maar een romanti­sche fotoshoot wordt sowieso onmogelijk”

  Alles stond klaar om de palenrij op het strand van Knokke-Heist, een geliefde plek voor fotoshoots, te verwijderen. Tot plots burgemeester Piet De Groote (GBL) op het zand verscheen en de werken alsnog stillegde. Resultaat? De paaltjes voor het Casino blijven staan. “Gelukkig, want het is een iconische plaats”, zegt voorstander Henk Warnier. Al neemt de ‘paaltjeshistorie’ weldra tóch opnieuw een andere wending.
  Knokke-Heist