In het AZ Sint-Jan liggen 22 coronapatiënten op Intensieve Zorgen.
Volledig scherm
In het AZ Sint-Jan liggen 22 coronapatiënten op Intensieve Zorgen. © Benny Proot

Aantal coronapatiënten op Intensieve Zorg in Brugse ziekenhuizen blijft stijgen: “Helft is niet gevaccineerd”

BruggeDe afdeling Intensieve Zorg in de Brugse ziekenhuizen komt steeds voller te liggen met coronapatiënten. Dat vertelde burgemeester Dirk De fauw (CD&V) maandagavond tijdens de gemeenteraad. De helft daarvan is niet gevaccineerd. 

  1. Minder transmigranten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaamse gouverneur op toenemende problematiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”
    West-Vlaanderen

    Minder transmi­gran­ten gevat in 2021, maar toch wijst West-Vlaam­se gouverneur op toenemende problema­tiek: “Ze blijven hier vaker rondhangen”

    West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé roept op tot een betere samenwerking tussen Frontex, Europol en de federale gerechtelijke politie in de strijd tegen de transmigratieproblematiek. Dat zegt hij op basis van de jaarcijfers van het aantal opgepakte transmigranten in West-Vlaanderen die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. Dat cijfer ligt dit jaar lager omdat er minder controles gebeurden, maar volgens de gouverneur gaat het in werkelijkheid om een toenemend probleem.