De 89-jarige vrouw werd gegrepen door een bestelwagen tijdens het oversteken van de IJzerlaan. Ze stierf ter plaatse.
Volledig scherm
De 89-jarige vrouw werd gegrepen door een bestelwagen tijdens het oversteken van de IJzerlaan. Ze stierf ter plaatse. © Bart Boterman

89-jarige vrouw liep met kruk in de lucht over zebrapad toen ze dodelijk werd aangereden

Diksmuide/BruggeHet parket heeft geen verkeersdeskundige aangesteld na het dodelijk ongeval vrijdagavond in Diksmuide. Een 89-jarige vrouw kwam daar na een aanrijding om het leven. Volgens een getuige liep ze met haar kruk in de lucht over het zebrapad, maar merkte een aankomende chauffeur haar niet op. 

 1. Baggerwerken moeten vijvers van kasteel van Loppem aantrekkelijker maken: “Die 18.000 bezoekers per jaar willen we nog wat opkrikken”
  Zedelgem/Brugge

  Baggerwer­ken moeten vijvers van kasteel van Loppem aantrekke­lij­ker maken: “Die 18.000 bezoekers per jaar willen we nog wat opkrikken”

  In het park van het kasteel van Loppem zijn grote baggerwerken, bekostigd door de gemeente en de Vlaamse overheid, aan de gang. Het is 17 jaar geleden dat dat nog eens gebeurde. Het werk moet de vijvers rond het kasteel aantrekkelijker maken. “We willen graag méér bezoekers voor het kasteel én het doolhof, want het potentieel is enorm", zegt Isabelle van Caloen.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Koninklijke Roeivereniging Brugge sluit historische deal met stad én bouwt kleedkamers voor dames: “We verwelkomen steeds meer meisjes”
  Brugge

  Koninklij­ke Roeivereni­ging Brugge sluit histori­sche deal met stad én bouwt kleedka­mers voor dames: “We verwelko­men steeds meer meisjes”

  De Koninklijke Roeivereniging Brugge, een van de oudste sportverenigingen van ons land die al tal van olympiërs heeft voortgebracht, doet er nog zeker 18 jaar bij langs het Waggelwater. Dankzij een overeenkomst met de stad zit de KRB er gebeiteld, stelt voorzitter Hubert De Witte. “Maar nu steeds meer meisjes bij ons aansluiten, moeten we wel onze gebouwen aanpassen.”
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 3. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.