Het toerisme in Brugge haalt in juli een aanvaardbaar peil dankzij de vele landgenoten die kiezen voor één of meerdere dagen in de Breydelstad.
Volledig scherm
Het toerisme in Brugge haalt in juli een aanvaardbaar peil dankzij de vele landgenoten die kiezen voor één of meerdere dagen in de Breydelstad. © Benny Proot

570.000 bezoekers kiezen in juli voor Brugge: “Hier trekken we ons aan op”

BruggeBrugge sluit juli af met 570.000 bezoekers. Die cijfers, berekend volgens mobiele data, zijn beter dan verwacht. 

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Masterplan voor recreatiedomein Sint-Pietersplas klaar: “Brugse Blaarmeersen krijgen meer dan ooit vorm”
  PREMIUM
  Brugge

  Masterplan voor recreatie­do­mein Sint-Pieters­plas klaar: “Brugse Blaarmeer­sen krijgen meer dan ooit vorm”

  De stad Brugge heeft een masterplan klaar voor de verdere ontwikkeling van de Sint-Pietersplas. Het recreatiedomein moet op termijn een trekpleister worden voor álle Bruggelingen, jong en oud, met een gezonde balans tussen sport, recreatie en natuur. Ook een kleinschalige camping behoort tot de plannen. “Dit is een enorm belangrijk gebied voor onze stad”, zegt schepen Franky Demon (CD&V), die de toekomst van de Sint-Pietersplas samen met schepen Mercedes Van Volcem (Open Vld) toelicht.