Schepen van klimaat en energie en milieubeleid Minou Esquenet stelde de resultaten voor
Volledig scherm
Schepen van klimaat en energie en milieubeleid Minou Esquenet stelde de resultaten voor © Jan Van Maele

550 Bruggelingen verspilden 19.662 kilogram voedsel minder en daar blijft het niet bij

BruggeAfgelopen jaar schreven 550 inwoners zich in voor Foodwinners Brugge, een project dat werd opgezet in het kader van de duurzame voedselstrategie van de Stad: Bruggesmaakt.  “Ze wisten hun voedselverspilling terug te dringen met 67 procent. Indrukwekkend”, zegt schepen van Milieubeleid Minou Esquenet (CD&V)

  1. Vluchteling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”
    PREMIUM
    Brugge

    Vluchte­ling (22) die Vlaamse prostituee (19) seksueel uitbuitte, hoeft niet naar cel: “Voor sommige dingen mocht ze haar hoofddoek blijkbaar wel afnemen”

    Een Afghaanse vluchteling (22) heeft twee jaar cel met uitstel gekregen voor mensenhandel en seksuele uitbuiting van een 19-jarige Vlaamse prostituee. Hij bekeerde het tienermeisje tot de islam en huwde met haar. Sindsdien kreeg ze slaag, mocht niet meer buitenshuis en moest ze ‘werken’ voor hem. Zonder dat de klant het wist, moest de prostituee naar haar man bellen, zodat hij kon weten wat er binnen gebeurde.