De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald.
Volledig scherm
De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald. © Benny Proot

480 illegale vuurwapens in beslag genomen in West-Vlaanderen: “Hele dag bezig geweest om rijhuis leeg te halen”

De federale gerechtelijke politie heeft de voorbije maanden 480 illegale vuurwapens in beslag genomen bij 11 huiszoekingen in Vlaanderen. Die zijn samen minstens 200.000 euro waard. Er werd ook heel wat munitie gevonden. Bij de spilfiguur in Roeselare laadde de politie vier bestelwagens vol. “Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van crimineel gebruik”, zegt gerechtelijk directeur Kurt Desoete.

 1. Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholomeus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholo­meus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”

  Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist is enkele maanden na de heropening bekroond met 18 op 20 in de Gault&Millau-gids. De zaak kreeg bovendien de award ‘New concept of the year’. Voor chef-kok Bart Desmidt (50) een bekroning voor het harde werk in een moeilijk coronajaar. “Ik heb nooit gewerkt met als doel in een gids te staan, maar natuurlijk doet de erkenning enorm veel deugd”, zegt Desmidt, die vanaf komend weekend opnieuw start met een takeawaymenu. “Al pakken we het nu anders aan dan tijdens de eerste lockdown."
 2. Onverbeterlijke dief slaat toe in winkelstraten tijdens vrijlating door coronacrisis, tot groot ongenoegen van procureur: “Justitie mag boel weer opkuisen”
  Brugge

  Onverbeter­lij­ke dief slaat toe in winkelstra­ten tijdens vrijlating door coronacri­sis, tot groot ongenoegen van procureur: “Justitie mag boel weer opkuisen”

  Een 35-jarige man uit La Louvière riskeert in de Brugse rechtbank 2 jaar cel voor enkele winkeldiefstallen in Brugge. Tot groot ongenoegen van de procureur pleegde Hichame E. de feiten tijdens zijn coronavrijlating. “Het stoot mij tegen de borst dat net zo'n persoon door de overheid vrijgelaten wordt”, sneerde hij.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?