De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald.
Volledig scherm
De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald. © Benny Proot

480 illegale vuurwapens in beslag genomen in West-Vlaanderen: “Hele dag bezig geweest om rijhuis leeg te halen”

De federale gerechtelijke politie heeft de voorbije maanden 480 illegale vuurwapens in beslag genomen bij 11 huiszoekingen in Vlaanderen. Die zijn samen minstens 200.000 euro waard. Er werd ook heel wat munitie gevonden. Bij de spilfiguur in Roeselare laadde de politie vier bestelwagens vol. “Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van crimineel gebruik”, zegt gerechtelijk directeur Kurt Desoete.

78 reacties

 • christiaan goossens

  1 jaar geleden
  Die wapens waren tot over een paar jaar geleden allemaal vrij te koop,ofwel stonden ze op een lijst HFD historisch folklore deko of ze waren onklaar gemaakt door de proefbank,de kopers kregen er in beide gevallen een attest van de proefbank bij,nu is die lijst afgeschaft en ook de attesten van de proefbank zijn waardeloos geworden,daar wordt in de pers nergens met geen woord over gerept,sportschutters en erkende verzamelaars zijn natuurlijk wel op de hoogte en hebben zich in regel gesteld.
 • WILLY PIETER HOUTHOOFD

  1 jaar geleden
  Dat de politie maar ook eens alle gesloten camionettes controleert die soms dagenlang onbeheerd langs de baan blijven staan... en eens zien wat er daar allemaal insteekt en verborgen wordt... Daar denk ik zal ook het een en ander in gevonden worden ...
 • Vandemeulebroucke Bart

  1 jaar geleden
  Ja hallo je ziet toch mooi dat voor verzameling is, al oudere wapens. Ja ik weet het mag niet maar niks maar hier meer in België. We gaan binnenkort belastingen moeten betalen om te mogen ademen zo erg is het hier gekomen
 • Laetitia Dubois

  1 jaar geleden
  Vermoedelijk extreem rechts aanhangers die zulke wapens opslaan. De gevaarlijkste terroristen van allemaal.
 • Eva Munet

  1 jaar geleden
  Zitten inderdaad wel een paar schone verzamelstukken bij.
 1. Stad Brugge moet beslissen: wel of geen flatgebouwen vlak bij natuurgebied... De wegen zijn alvast goedgekeurd
  PREMIUM
  Assebroek

  Stad Brugge moet beslissen: wel of geen flatgebou­wen vlak bij natuurge­bied... De wegen zijn alvast goedge­keurd

  SOS Mispelaar, een verbond van wijkbewoners en mensen uit de buurt in Assebroek, doet deze maand een schietgebedje. Het is hun laatste kans om de geplande sociale woningen van Vivendo, vlak bij natuurgebied Assebroekse Meersen, tegen te houden. Het stadsbestuur neemt immers een eindbesluit: wel of niet bouwen. Al is de aanleg van de wegen hiervoor wél al goedgekeurd.
 2. Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusvakantie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas
  PREMIUM
  Brugge

  Nog op zoek naar opvang voor uw kroost in krokusva­kan­tie? Deze negen tips in het Brugse bieden mogelijk soelaas

  De krokusvakantie van 15 tot en met 21 februari kondigt zich aan en veel ouders gaan op zoek naar opvang voor hun kroost. Dat kan welkom zijn, want mogelijk breidt de overheid daar nog een extra afkoelingsweek aan vast. Die beslissing valt ten laatste volgende week. In Brugge en daarbuiten zijn er alvast mogelijkheden genoeg voor een paar dagen speelpret. Wij bundelden de leukste sport- en jeugdkampen, maar hou er rekening mee dat het de laatste plaatsen zijn.
 1. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown

 2. Pick-up scheurt met brandende lading door de straten
  Play

  Pick-up scheurt met brandende lading door de straten