De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald.
Volledig scherm
De politie heeft het indrukwekkende arsenaal wapens uitgestald. © Benny Proot

480 illegale vuurwapens in beslag genomen in West-Vlaanderen: “Hele dag bezig geweest om rijhuis leeg te halen”

De federale gerechtelijke politie heeft de voorbije maanden 480 illegale vuurwapens in beslag genomen bij 11 huiszoekingen in Vlaanderen. Die zijn samen minstens 200.000 euro waard. Er werd ook heel wat munitie gevonden. Bij de spilfiguur in Roeselare laadde de politie vier bestelwagens vol. “Verder onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van crimineel gebruik”, zegt gerechtelijk directeur Kurt Desoete.

78 reacties

 • christiaan goossens

  1 jaar geleden
  Die wapens waren tot over een paar jaar geleden allemaal vrij te koop,ofwel stonden ze op een lijst HFD historisch folklore deko of ze waren onklaar gemaakt door de proefbank,de kopers kregen er in beide gevallen een attest van de proefbank bij,nu is die lijst afgeschaft en ook de attesten van de proefbank zijn waardeloos geworden,daar wordt in de pers nergens met geen woord over gerept,sportschutters en erkende verzamelaars zijn natuurlijk wel op de hoogte en hebben zich in regel gesteld.
 • WILLY PIETER HOUTHOOFD

  1 jaar geleden
  Dat de politie maar ook eens alle gesloten camionettes controleert die soms dagenlang onbeheerd langs de baan blijven staan... en eens zien wat er daar allemaal insteekt en verborgen wordt... Daar denk ik zal ook het een en ander in gevonden worden ...
 • Vandemeulebroucke Bart

  1 jaar geleden
  Ja hallo je ziet toch mooi dat voor verzameling is, al oudere wapens. Ja ik weet het mag niet maar niks maar hier meer in België. We gaan binnenkort belastingen moeten betalen om te mogen ademen zo erg is het hier gekomen
 • Laetitia Dubois

  1 jaar geleden
  Vermoedelijk extreem rechts aanhangers die zulke wapens opslaan. De gevaarlijkste terroristen van allemaal.
 • Eva Munet

  1 jaar geleden
  Zitten inderdaad wel een paar schone verzamelstukken bij.
 1. 200 leerlingen Brugse school in quarantaine: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”
  PREMIUM
  Brugge

  200 leerlingen Brugse school in quarantai­ne: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”

  De stad Brugge houdt zaterdag nieuw crisisoverleg over de coronabesmettingen in de stedelijke basisschool De Triangel in Sint-Andries. De kleuterafdeling met 116 kinderen is er al zeker tot 1 februari gesloten en ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine. Zij ondergingen allemaal een coronatest. “We beseffen dat dit voor ouders en kleuters als een donderslag bij heldere hemel komt”, zegt schooldirecteur Marc Arschoot. “In het slechtste geval moeten we de volledige school sluiten."
 1. Twee epische filmmonsters clashen in Godzilla vs. Kong
  Play
  film

  Twee epische filmmon­sters clashen in Godzilla vs. Kong

 2. Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen
  Play
  bizar

  Zou jij durven? Hier krijg je massage van slangen