Grootschalige politiecontroles aan de snelwegen in West- en Oost-Vlaanderen, hier in Ruddervoorde aan de E403.
Volledig scherm
Grootschalige politiecontroles aan de snelwegen in West- en Oost-Vlaanderen, hier in Ruddervoorde aan de E403. © Benny Proot

426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”

West-VlaanderenAutomobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.

 1. ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuilder getuigt
  Moere/Varsenare/Sint-Amandsberg

  ASSISEN. “Dean had het moeilijk met vrouwen die boven hem stonden”: vroegere lerares van moordende bodybuil­der getuigt

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Maandag kwamen vooral vrienden en familie van Gery en Marie-José getuigen, maar ook de eerste kennissen van Alexander Dean. Herlees alles nog eens in onze liveblog hieronder.
 2. REPORTAGE. Op bezoek in Neverland, de grootste hobbywinkel in zijn soort in Vlaanderen: “Het kan niet dat je tussen onze 100.000 unieke artikelen je goesting niet vindt”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. Op bezoek in Neverland, de grootste hobbywin­kel in zijn soort in Vlaanderen: “Het kan niet dat je tussen onze 100.000 unieke artikelen je goesting niet vindt”

  Je waant jezelf een beetje Peter Pan als je de nieuwe uitvalsbasis van Neverland in Brugge binnenwandelt. De hobbyzaak is vier keer groter geworden op haar nieuwe locatie langs de Blankenbergse Steenweg. Van wol tot verf, miniatuurgames, modelbouw of puzzels: geen artikel ontbreekt. Van over heel Vlaanderen weten ze de weg naar deze winkel. “Amper 15 procent van onze klanten komt uit Brugge", zegt Kristof Verbrugghe.