Onder meer de winkel Paris Londres in de Brugse Steenstraat doet mee met de catwalk.
Volledig scherm
Onder meer de winkel Paris Londres in de Brugse Steenstraat doet mee met de catwalk. © RV

400 meter lange catwalk in Steenstraat tijdens Iedereen Klassiek: “En dans zeker ook mee op de Markt”

BruggeBrugge is op zaterdag 30 oktober opnieuw gaststad voor de hoogdag van de klassieke muziek: Iedereen Klassiek. Tijdens deze achtste editie lanceert Brugge een vierhonderd meter lange ‘urban catwalk’ in de Steenstraat, vanaf de Salvatorskathedraal tot aan de Markt.

 1. Hanna Vandenbussche en Wout Louagie heel sterk in heroïsche editie van CrossCup Roeselare
  Veldlopen

  Hanna Vandenbus­sche en Wout Louagie heel sterk in heroïsche editie van CrossCup Roeselare

  Door de hevige regenval werd de West-Vlaamse manche van de CrossCup in Roeselare zondagnamiddag een loodzware wedstrijd. Het terrein op Schiervelde was herschapen in een heuse modder- en regenpoel. Hanna Vandenbussche (AVR) en Wout Louagie (OB) voelden zich duidelijk in hun sas op het parcours en finishten respectievelijk als derde en tweede. Beiden mogen dromen van een selectie voor het EK veldlopen, dat op 12 december wordt afgewerkt in het Ierse Dublin.
 2. Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaanse nachtmerrie”
  Knokke/Brugge/Waarschoot

  Notarissen schreeuwen onschuld uit in zaak rond vermeende oplichting van 97-jarige vrouw: “Ik zit in een kafkaiaan­se nachtmer­rie”

  Twee notarissen uit Brugge en Waarschoot hebben zoals verwacht de vrijspraak gevraagd voor hun betrokkenheid bij de vermeende oplichting van een 97-jarige vrouw uit Knokke. Volgens het Openbaar Ministerie hielpen beide mannen het slachtoffer liefst 800.000 euro armer maken, maar die ontkennen dat met klem. “Wat voor baat hadden ze daarbij?”, klonk het meermaals.
 3. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Mervyn (21) maakt liedje voor pas overleden grootmoeder bij wie hij vijf jaar woonde: “Bij niemand anders voelde ik zo'n warmte als bij haar”
  Brugge

  Mervyn (21) maakt liedje voor pas overleden grootmoe­der bij wie hij vijf jaar woonde: “Bij niemand anders voelde ik zo'n warmte als bij haar”

  De voorbije vijf jaar woonde Mervyn Deblaere (21) uit Brugge bij zijn oma Nicole. “Ze betekende alles voor mij”, zegt hij geëmotioneerd. De vrouw overleed vorige maand aan kanker. Mervyn schreef een song over haar. “Je weet dat ze ziek is, maar je wil niet begrijpen dat ze zal sterven. Dat was een shock. Bij niemand voelde ik zoveel warmte als bij haar.”
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.