Dit skelet blijkt toch niet de Zalige Idesbald te zijn. Wie dan wel, is een mysterie.
Volledig scherm
Dit skelet blijkt toch niet de Zalige Idesbald te zijn. Wie dan wel, is een mysterie. © Foto Proot

400 jaar de verkeerde aanbeden

BRUGGE/KOKSIJDEVerrassing alom in Brugge: het skelet van de Zalige Idesbald, al vier eeuwen in de Breydelstad aanbeden, blijkt... een andere abt.

 1. Bijna lag eerste steen voor Howest-complex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstromingsgebied?”
  PREMIUM
  Brugge

  Bijna lag eerste steen voor Howest-com­plex aan station er. Bijna...: “Je bouwt toch niet in overstro­mings­ge­bied?”

  De eerstesteenlegging voor de nieuwbouw van hogeschool Howest, aan de achterkant van het Brugse station? Die is ter elfder ure uitgesteld. “Dit is overstromingsgevoelig gebied. Hier bouw je geen nieuw schoolgebouw”, stelt Ivan De Clerck van Bescherm Bomen en Natuur. En dus diende zijn vzw beroep in bij het Vlaams Departement Omgeving. Bij Howest en stad Brugge reageren ze verrast.
 2. Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”
  PREMIUM
  Kortrijk/Brugge/Oostende

  Julie (35) enige vrouw als copilote en Quentin (17) jongste piloot van Europa op BK offshore powerboat racing: “Die adrenaline aan 116 per uur, héérlijk”

  Een primeur voor het Belgisch kampioenschap offshore powerboat racing, waarvan komend weekend de tweede manche in Oostende is. Julie Labeeuw (35) uit Kortrijk is er de enige vrouwelijke copilote in België en neef Quentin Deraedt (17) uit Brugge is de jongste piloot van Europa in zijn klassement. “Mensen stappen naar mij toe en zeggen vaak ‘Alé kind, dat jij dat durft’”, glimlacht Julie.