Een leeg Brugge: in 2020 zagen we dit beeld al te vaak
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg Brugge: in 2020 zagen we dit beeld al te vaak © Benny Proot

33,1 miljoen keer bedankt! Deze Brugse verhalen beroerden in 2020 het meest: van een mislukte droneshow tot de aanslag op onze burgemeester en het leed in de woonzorgcentra

BruggeHet jaar startte met een mislukte droneshow en eindigde met hoopvol nieuws over vaccinaties tegen corona. Tussendoor lazen jullie ruim 33 miljoen keer een artikel over Brugge. Het bewijst dat nieuws en correcte informatie in deze tijden meer dan ooit belangrijk is. We leefden massaal mee met burgemeester Dirk De fauw na de steekpartij. Maar wie herinnert zich nog de eerste coronapatiënt die een Brugs ziekenhuis mocht verlaten? Branden de beelden van de verlaten binnenstad ook op uw netvlies? Een lach, een traan, maar ook ontroering en nieuws waar we blij van werden. Nog één keer: een terugblik op een bijzonder 2020 in Brugge. 

 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Nieuwe tariefregeling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep
  Energie

  Nieuwe tariefrege­ling voor energie: het effect op uw factuur onder de loep

  Het Grondwettelijk Hof heeft de regeling rond de terugdraaiende teller voor eigenaars van zonnepanelen vernietigd. Dat laat prosumenten (consumenten die zelf een deel van hun energie opwekken) niet onberoerd. Ze zien hun energiefactuur grondig door elkaar geschud en vrezen een pak meer te betalen. Maar klopt die vrees wel? Mijnenergie.be probeert met een aantal simulaties duidelijkheid te scheppen in wat het concreet allemaal betekent voor uw portemonnee.
 1. Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"
  Play

  Jen Ellis deed Bernie Sanders zijn wanten cadeau: "Ik vind het mooi dat ze zo ver zijn gekomen"

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"