Nieuwkapelle
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwkapelle © Florian Van Eenoo Photo News

31 West-Vlaamse dorpen hebben niet één winkel: “Je bent hier niets zonder auto. En zonder grote diepvriezer”

Geen verse pistolets of een snelle inkoop voor de inwoners van 31 West-Vlaamse dorpen. Al jaren stellen ze het zonder bakker, slager of superette, maar ruilen met een stadsmus? "Wij wonen hier rustig. En ge went daaraan. Is mijn vlees op, dan smaakt een eitje toch ook?" Hebben de West-Vlamingen nog gemeen, behalve nuchterheid: een broodautomaat, grote diepvriezers en veel solidariteit.

30 reacties

 • De Cock Jan

  3 jaar geleden
  Moeten daarvoor toch geen subsidies geven als we geduld hebben zullen er terug buurtwinkels want steden pesten met milieu taksen de mensen buiten
 • JOris VVlaenderen

  3 jaar geleden
  tja en het meest interessante dat er gebeurd is roddelen over de buren....je mag het hebben!
 • Magda Goossens

  3 jaar geleden
  Staat ons overal te wachten als de internetgiganten de handel overnemen en de prijzen bepalen.
 • Ramon Simon

  3 jaar geleden
  Dan moede in de stad gaan wonen. In een dorp heb je wat lokale handelaars nodig als er tenmisnte volk genoeg woont. Maar niet klagen als op het platteland niets is daarom woon je er. Ik merk dat. Ik woon al lang in een dorp maar sinds kort veel nieuwe inwoners en die willen er een stad van maken. Ze willen de rust van een dorp maar alle faciliteiten van een stad.
 • Angelo Cabooter

  3 jaar geleden
  Ik kom van Damme centrum, en woon nu al 20 jaar in Sint-Kruis. In Damme had je naast een slagerij en een bakkerij niets van winkels of goede openbare vervoer. Nu wel in Sint-Kruis. Bakkers, slagers, winkels en openbaar vervoer genoeg. Zelfs scholen zijn er genoeg.