Hooligans richtten na Club Brugge-Antwerp vijf jaar geleden heel wat schade aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Hooligans richtten na Club Brugge-Antwerp vijf jaar geleden heel wat schade aan. © MMB/SDVO

21 hooligans moeten zich verantwoorden voor rellen na Club-Antwerp, maar dat maakt niet bij iedereen evenveel indruk: “Schijtzak. Fuck the system!”

BruggeGewapende weerspannigheid, slagen en verwondingen aan de politie, vernielingen, bendevorming en verboden wapenbezit. 21 hooligans van Club Brugge en het bevriende ADO Den Haag staan in de Brugse rechtbank terecht voor zware rellen na de match van blauw-zwart tegen Antwerp, ondertussen vijf jaar geleden. “Het was de zoveelste episode in de almaar langer wordende zwarte geschiedenis van het Brugs voetbalgeweld", sprak de procureur. Al waren niet alle hooligans onder de indruk van die woorden.

 1. Brugs koppel hoopt na verwoestende brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”
  PREMIUM
  Brugge

  Brugs koppel hoopt na verwoesten­de brand terug te keren naar oude woning: “Alle steun is naar onze kinderen gegaan”

  Eén maand nadat Michael Claeys (36) en Lindsey Van de Walle (31) een groot deel van hun bezittingen verloren bij een zware woningbrand in Brugge, heeft het koppel samen met hun vier kinderen een nieuw, tijdelijk onderkomen gevonden. Terugkeren naar hun oude woning is niet meteen aan de orde: de herstellingswerken kunnen tot een jaar duren. In de tussentijd trekt het gezin zich op aan de vele steunbetuigingen. “Alles is naar onze kinderen gegaan", zegt Michael.
 2. 3,4 miljoen Belgen kozen afgelopen jaar voor een uitstap naar Brugge en die weten precies waarom: “Om te wandelen, op restaurant te gaan, terrasjes te doen en om te shoppen”
  PREMIUM
  Brugge

  3,4 miljoen Belgen kozen afgelopen jaar voor een uitstap naar Brugge en die weten precies waarom: “Om te wandelen, op restaurant te gaan, terrasjes te doen en om te shoppen”

  Tussen juni 2021 en juni 2022 heeft Westtoer 3,4 miljoen binnenlandse dagtoeristen geteld in Brugge. Wie naar Brugge komt, doet dat meestal in gezelschap en kiest voor wandelen, restaurants bezoeken en shoppen. Eén op de vijf Belgische bezoekers komt uit Wallonië of Brussel. “Dankzij de coronacrisis heeft de Belg Brugge herontdekt”, weet schepen van Toerisme Mieke Hoste.