Directeur Marc Arschoot van De Triangel. "We mogen geen onnodige risico's nemen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Marc Arschoot van De Triangel. "We mogen geen onnodige risico's nemen.” © Benny Proot

200 leerlingen Brugse school in quarantaine: “In slechtste geval moeten we De Triangel helemaal sluiten”

BruggeDe stad Brugge houdt zaterdag nieuw crisisoverleg over de coronabesmettingen in de stedelijke basisschool De Triangel in Sint-Andries. De kleuterafdeling met 116 kinderen is er al zeker tot 1 februari gesloten en ook 80 leerlingen van de basisschool zitten in quarantaine. Zij ondergingen allemaal een coronatest. “We beseffen dat dit voor ouders en kleuters als een donderslag bij heldere hemel komt”, zegt schooldirecteur Marc Arschoot. “In het slechtste geval moeten we de volledige school sluiten." 

 1. Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) tussen de beker en de behoudsstrijd: “Vooral tweede helft in Anderlecht onthouden”
  VOETBAL 1A

  Hannes Van Der Bruggen (Cercle Brugge) tussen de beker en de behouds­strijd: “Vooral tweede helft in Anderlecht onthouden”

  Zondagavond trekt Cercle Brugge naar Racing Genk op puntenjacht in zijn overlevingsstrijd. Genk bekert intussen verder en lijkt uit het dipje te klimmen. Voor Cercle zit het bekeravontuur er op. In Anderlecht konden de Bruggelingen hun sterke tweede helft niet in een gelijkmaker omzetten. “De eliminatie steekt toch wel een beetje”, zucht Hannes Van Der Bruggen. “Want hoe vaak heb je in je carrière uitzicht op een bekerfinale?”
 2. Inwoners Knokke-Heist klagen steeds meer over hinder door Zeebrugse haven: “Leef de geluidsnormen strikt na”
  PREMIUM
  Zeebrugge/Knokke-Heist

  Inwoners Knok­ke-Heist klagen steeds meer over hinder door Zeebrugse haven: “Leef de geluidsnor­men strikt na”

  Het gemeentebestuur van Knokke-Heist krijgt steeds meer klachten van inwoners en tweedeverblijvers over de haven van Zeebrugge. Het gaat om geluidsoverlast, licht- en luchtvervuiling, vooral in deelgemeenten Heist, Ramskapelle en Westkapelle treffen. “We dringen aan op een strike naleving van de geluidsnormen. Ook willen we dat alleen de haven wordt verlicht, en niet de volledige omgeving”, zegt burgemeester Piet De Groote.
 1. Een paardencarrousel, een ingepakte toren, zitbanken met pinnen... Zo ziet de derde Brugse Triënnale er straks uit
  Brugge

  Een paardencar­rou­sel, een ingepakte toren, zitbanken met pinnen... Zo ziet de derde Brugse Triënnale er straks uit

  Coronacrisis of niet, in Brugge vindt van 8 mei tot 26 september voor de derde keer de driejaarlijkse Triënnale van hedendaagse kunst en architectuur plaats. Dertien kunstenaars en architecten kleden de stad straks in met grote installaties. Een draaimolen en een overspanning over de Sint-Annarei lijken nu al populaire attracties te worden. “Dit kan volledig coronaproof verlopen”, meent burgemeester Dirk De fauw (CD&V).
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfestival
  Play

  Protest tegen 'satanische inzending' voor Songfesti­val