Alweer donkere wolken boven de locatie Blankenbergse Steenweg: de kans dat hier nog een voetbalstadion komt, wordt jaar na jaar kleiner.
Volledig scherm
PREMIUM
Alweer donkere wolken boven de locatie Blankenbergse Steenweg: de kans dat hier nog een voetbalstadion komt, wordt jaar na jaar kleiner. © Benny Proot

2 jaar (!) vertraging voor nieuw Cerclestadion na beslissing Raad van State: “En toch laten we deze locatie niét los”

BruggeDe Raad van State schrapt het ruimtelijk uitvoeringsplan dat een nieuw voetbalstadion voor Cercle Brugge en industriegronden langs de Blankenbergse Steenweg omvat. Dat betekent een dikke streep door de rekening van groen-zwart, en onrechtstreeks ook van Club Brugge. Mogelijk moet Club haar nieuwe stadion, als dat er komt, langer delen met de Brugse buren. “Er zal altijd gevoetbald kunnen worden in Brugge”, zegt Brugs schepen Franky Demon (CD&V). Maar het Cercledossier loopt al zeker 2 jaar (!) vertraging op.

 1. EXCLUSIEF. Unieke dronebeelden gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst
  PREMIUM
  Brugge

  EXCLUSIEF. Unieke dronebeel­den gunnen een blik op site waar vanaf volgende maand nieuwe Brugse ‘parel’ BRUSK verrijst

  Nog een maand geduld en dan start de bouw van BRUSK, de nieuwe tentoonstellingshal van Musea Brugge. Het gebouw moet de ontbrekende ‘parel’ aan de kroon van het Brugse museumkwartier worden en komt aan de Garenmarkt. De opening is voorzien tegen begin 2025. Dronebeelden van Musea Brugge geven alvast van bovenaf een idee van de omvang van het project.
 2. Wat met het Howest-gebouw in hartje Brugge? “Investeerders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”
  PREMIUM
  Brugge

  Wat met het Howest-ge­bouw in hartje Brugge? “Investeer­ders tonen interesse, maar een hotel komt er al zeker niet”

  Hoe kan de site van Howest in de Sint-Jorisstraat – die de hogeschool weldra verlaat – het best worden ingevuld? Daarvoor laat stad Brugge nu een studie opmaken. “Als wij de spelregels bepalen, wordt de interesse zelfs nog groter, hebben we al gemerkt”, zegt schepen Franky Demon, die een tipje van de sluier licht over wat de stad het liefst in het deels geklasseerde gebouw wil.