De dief sloeg toe in de winkelstraten van Brugge.
Volledig scherm
De dief sloeg toe in de winkelstraten van Brugge. © Benny Proot

2 jaar cel voor dief die winkelstraten teistert tijdens vrijlating door coronacrisis: “Justitie mag de boel weer opkuisen”

BruggeEen 35-jarige man uit La Louvière heeft in de Brugse rechtbank 2 jaar cel gekregen voor enkele winkeldiefstallen in Brugge. Tot groot ongenoegen van de procureur pleegde Hichame E. de feiten tijdens zijn coronavrijlating. “Het stuit mij tegen de borst dat net zo’n persoon door de overheid vrijgelaten wordt”, sneerde hij.

 1. REPORTAGE. Honderden wielerfans troepen samen voor opwarming Wout en Remco: “Alles doen voor een handtekening”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  REPORTAGE. Honderden wielerfans troepen samen voor opwarming Wout en Remco: “Alles doen voor een handteke­ning”

  “Remco! Remco! Een handtekening alstublieft!” Het was drummen geblazen zondagmiddag rond de camper waar Remco Evenepoel zich voorbereidde op zijn tijdrit. Op de zeedijk van Knokke verzamelden honderden fans aan de teambus in de hoop een glimp op te vangen van hun idolen. En ja hoor, verschillende kinderen hadden geluk. “Yes, hij heeft mijn pet gesigneerd!” Wij schoven mee aan bij de camper van de Belgen en troffen er de grootste fan van Wout Van Aert aan.
 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  2

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 3. In 30 jaar tijd was Brugse stadsschuld nooit zo laag als nu: “Heel voorzichtig geweest tijdens de coronacrisis, maar nu gaan we weer lenen en investeren”
  PREMIUM
  Brugge

  In 30 jaar tijd was Brugse stads­schuld nooit zo laag als nu: “Heel voorzich­tig geweest tijdens de coronacri­sis, maar nu gaan we weer lenen en investeren”

  Nooit eerder in de laatste dertig jaar was de Brugse stadsschuld zo laag, ondanks de coronacrisis. Met 814 euro per inwoner schulden doet Brugge het véél beter dan andere centrumsteden, op Turnhout na. “En toch realiseren we heel veel nieuwe projecten en investeren we meer dan 350 miljoen euro”, zegt schepen van Financiën Mercedes Van Volcem (Open Vld).