De eerste tien bloembakken hangen aan de Carmersbrug.
Volledig scherm
De eerste tien bloembakken hangen aan de Carmersbrug. © Benny Proot

16 Brugse bruggen krijgen weer bloemen: “We hangen er dubbel zoveel”

Na een geslaagde lente en zomer van 2019 krijgen de bebloemde bruggen een vervolg. Stadsmedewerkers zijn volop in de weer om 16 Brugse bruggen van kleur te voorzien.

 1. Padelclub mag weer uurtje langer spelen na beroep in rechtszaak: “Maar we zijn wel de helft van onze leden kwijtgespeeld”
  PREMIUM
  Brugge

  Padelclub mag weer uurtje langer spelen na beroep in rechtszaak: “Maar we zijn wel de helft van onze leden kwijtge­speeld”

  Van de 398 leden bij tennis- en padelclub Azalea in Brugge zochten er maar liefst 220 andere oorden op. Door een uitspraak van de rechter mag er veel minder gespeeld worden dan in andere clubs. Het hof van beroep besliste nochtans dat de leden ’s avonds toch iéts langer mogen padellen dan aanvankelijk beslist. “Maar de financiële kater is wel een feit”, klinkt het bij de club. De buren in kwestie zijn alvast teleurgesteld over het arrest.
 2. Stoppen met roken, vermageren of een betere nachtrust? Dan kloppen steeds meer mensen aan bij de hypnosepraktijk van Eveline (41): “Ik ben vaak de laatste reddingsboei”
  PREMIUM
  Brugge

  Stoppen met roken, vermageren of een betere nachtrust? Dan kloppen steeds meer mensen aan bij de hypnose­prak­tijk van Eveline (41): “Ik ben vaak de laatste reddings­boei”

  Met inmiddels twee boeken op haar actief probeert Eveline Haine (41) misvattingen en hardnekkige mythes rond hypnose uit de weg te ruimen. Al tien jaar werkt ze vanuit haar eigen praktijk in Brugge en probeert ze mensen met allerlei problemen te helpen. “Eigenlijk moeten mensen al na één sessie duidelijke verbetering zien, de resultaten zijn vaak verbluffend”, zegt ze.