Nick Blontrock schenkt een glaasje in voor een bewoonster van woonzorgcentrum Zeventorentjes in Assebroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Nick Blontrock schenkt een glaasje in voor een bewoonster van woonzorgcentrum Zeventorentjes in Assebroek. © Benny Proot

10 van de 13 Brugse musea blijven nog even dicht, want personeel blijft helpen in rusthuizen: “Eindeloos respect gekregen voor wie hier altijd werkt”

Brugge“Eerlijk. Ik ga het zelfs een beetje missen als ik straks weer mijn oude job moet opnemen.” Twintig medewerkers van de Brugse musea bieden momenteel een helpende hand in een woonzorgcentrum in de stad. En ze blijven dat voorlopig doen. Om die reden gaan vandaag (zaterdag) slechts drie van de dertien musea opnieuw open voor het publiek. “Dankzij hun inzet kunnen wij in deze moeilijke tijden meer tijd uittrekken voor de bewoners”, zegt Petra Poppe (58). Wij gingen op bezoek in WZC De Zeventorentjes.

 1. Ondertunneling N31 in Lissewege kost 100 miljoen euro: “Als we dit realiseren, moeten we andere projecten schrappen en dat gaan we nu niet doen”
  PREMIUM
  Lissewege

  Ondertunne­ling N31 in Lissewege kost 100 miljoen euro: “Als we dit realiseren, moeten we andere projecten schrappen en dat gaan we nu niet doen”

  De ondertunneling van de N31 Expresweg in Lissewege is voor Vlaanderen geen prioriteit meer. Dat blijkt uit een schriftelijk antwoord van het stadsbestuur aan gemeenteraadsvoorzitter Annick Lambrecht (sp.a). Zij was altijd al een voorvechter van die ingreep. “Want hoe gaat we de verkeersveiligheid aan de doortocht van Lissewege anders verbeteren?”
 1. Torenhoge zandhoos in India
  Play

  Torenhoge zandhoos in India

 2. Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"
  Play

  Ex-Miss Belgian Beauty Eveline Hoste: "Ik vond mezelf ook mooi toen ik zwaarder was"