Pol Martens heeft zijn affiches minutieus geordend.
Volledig scherm
PREMIUM
Pol Martens heeft zijn affiches minutieus geordend. © Benny Proot

10.000 Brugse affiches heeft hij al, en nog is verzamelwoede van Pol (65) niet gestild: “De belangrijkste zijn vaak degene die je nog niet hebt”

BruggeVan de Meifoor tot de Heilig Bloedprocessie: Pol Martens (65) is de tel wat kwijtgeraakt, maar hij bezit zeker meer dan 10.000 Brugse affiches. “Een kloosterzuster toonde me eens een affiche die ze in een lade had gevonden. Ik was zo blij als een kind, want ik zocht er al 20 jaar naar", vertelt de verzamelaar, die op een blog zijn collectie met de buitenwereld deelt. “Het zou jammer zijn als ze hier alleen stof zouden vergaren.”

  1. Brugse VTI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die praktijkleerkrachten zal vinden, is mij een raadsel”
    Zeebrugge

    Brugse V­TI-directeur slaakt noodkreet: “Waar ik al die prak­tijkleer­krach­ten zal vinden, is mij een raadsel”

    “We zijn al lang over het punt dat we een góéde leerkracht zoeken.” De wanhoop is Joke Knockaert, directeur van het VTI in Zeebrugge, nabij. Drie weken na de schoolstart staan nog steeds verscheidene vacatures open, zonder zicht op succes. Vooral leerkrachten voor opleidingen van knelpuntberoepen, zoals koeltechnieken of vrachtwagenchauffeur, vindt ze maar niet. “Het is al elk jaar gelukt, maar nu zie ik het somber in. Er moet iéts veranderen”, zegt ze.