1.000 kerststerren op de Burg voor wereldaidsdag.
Volledig scherm
1.000 kerststerren op de Burg voor wereldaidsdag. © Benny Proot

1.000 kerststerren op de Burg vestigen de aandacht op wereldaidsdag

BruggeOp de Burg, waar traditiegetrouw de Brugse kerstboom pronkt, stonden dinsdag meer dan 1.000 kerststerren opgesteld. De planten werden in de namiddag uitgedeeld aan de Bruggelingen en andere sympathisanten. 

 1. Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor, Knokke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: “We moeten aan de toekomst beginnen denken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor, Knok­ke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: “We moeten aan de toekomst beginnen denken”

  Uniek voor Vlaanderen: de gemeente Knokke-Heist investeert maar liefst 7 miljoen euro in de aanleg van een volledig nieuw bos. Op de terreinen van 27 hectare worden het komende jaar zo’n 50.000 bomen aangeplant. “In de eerste plaats is het bos bedoeld voor eigen inwoners en tweedeverblijvers. Ook de jeugd vergeten we niet", zegt schepen Kris Demeyere.
 2. Strahinja Pavlovic debuteert voor Cercle met goal in Kortrijk: “Lang genoeg op minuten gewacht”
  VOETBAL 1A

  Strahinja Pavlovic debuteert voor Cercle met goal in Kortrijk: “Lang genoeg op minuten gewacht”

  Over de in ongenade gevallen Kylian Hazard werd afgelopen weekend niet meer gesproken bij Cercle Brugge. Eén naam beheerste na de zege in Kortrijk alle gesprekken: Strahinja Pavlovic. De 19-jarige Serviër maakte zaterdag een entree om u tegen te zeggen. Hij scoorde zelfs, maar hij maakte vooral indruk door zijn zelfverzekerde manier van voetballen. Na een coronabesmetting en maanden bankzitten in Monaco, kan de youngster niet wachten om zich aan België te tonen.
 1. Relschoppers in Nederland laten spoor van vernieling achter
  Play

  Relschop­pers in Nederland laten spoor van vernieling achter

 2. Chuck Schumer doet gênante verspreking tijdens belangrijke speech
  Play

  Chuck Schumer doet gênante verspre­king tijdens belangrij­ke speech