Video: Tientallen straten in Bree-centrum blank, rusthuis Boneput geëvacueerd

Een korte maar hevige stortbui die zondagavond omstreeks 17 uur over het noorden van Limburg trok, heeft ook in het centrum van Bree voor grote wateroverlast gezorgd. Tientallen straten stonden in een mum van tijd blank. Op enkele plaatsen liep het water bovendien binnen in kelders en garages. Rusthuis Boneput moest geëvacueerd worden toen het water plots via het dak én de kelder naar binnen gutste.

 1. Kleuters met vragen over corona? Dit prentenboek van juf Shana helpt met het geven van antwoorden
  Wijchmaal/Kwaadmechelen/Leopoldsburg

  Kleuters met vragen over corona? Dit prenten­boek van juf Shana helpt met het geven van antwoorden

  Sinds deze week is het prentenboek ‘Bezoek van Corona’ verkrijgbaar. Het boekje werd bedacht door de Wijchmaalse kleuterjuf Shana Coudijzer (27), die op die manier haar kindjes in de klas wat meer uitleg kan geven over het virus. Het verhaal werd wat opgefleurd met tekeningen van haar vriendin Robin Waegeneire uit Kwaadmechelen. “Toen ik het verhaal bedacht, had ik nooit gedacht dat het boek ooit verkocht zou worden", glimlacht Shana.
 2. Spreuken in het straatbeeld moeten geestelijke gezondheid in de kijker zetten

  Spreuken in het straat­beeld moeten geestelij­ke gezondheid in de kijker zetten

  Tussen 1 en 10 oktober zet de stad Peer het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Er wordt samengewerkt met handelaars, scholen, verenigingen... om het thema dit jaar extra in de kijker te zetten, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Zo duiken op ramen van openbare gebouwen en etalages van handelaars deugddoende spreuken op. Jongeren zorgen dan weer voor kleurrijke krijttekeningen op straat. En er wordt ook aandacht geschonken aan 80+’ers in de vorm van een kaartje met een leuke, deugddoende boodschap.
 1. Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit
  Play

  Zo straf ziet koffie er van heel dichtbij uit

 2. Wij hebben de PlayStation 5 al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de PlayStati­on 5 al: unboxing en eerste indruk