Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Free Images

Vader steekt zoon met slagersmes in buik: vijf jaar cel met uitstel

A. (64) uit Bree stak op 26 september 2016 zijn zoon Y. zonder aanwijsbare reden met een groot slagersmes in de buik. De zestiger riskeerde een celstraf van zeven jaar, maar kreeg vijf jaar cel met uitstel. Door de messteek van negen centimeter diep verkeerde zoon Y. een tijd in levensgevaar. Hij draagt nu nog de gevolgen van de aanval. Toch gaat hij nog bijna dagelijks bij zijn vader langs. Om te kijken of het wel goed met hem gaat.

 1. Zaak tegen minister van staat Jaak Gabriëls (77) rond vermeende corruptie ingeleid voor strafrechtbank: “Hij heeft nochtans decennialang zijn best gedaan voor Bree”
  PREMIUM
  Bree/Tongeren

  Zaak tegen minister van staat Jaak Gabriëls (77) rond vermeende corruptie ingeleid voor strafrecht­bank: “Hij heeft nochtans decennia­lang zijn best gedaan voor Bree”

  Voor de strafrechtbank in Tongeren is de zaak ingeleid tegen minister van staat en oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriëls (77) en ex-schepenen Maarten De Ceulenaer en Wim De Gendt (Open Vld). In totaal moeten een 40-tal beklaagden zich verantwoorden in het dossier van vermeende corruptie. De zaak zal op 7 en 14 oktober door de rechtbank behandeld worden. Gabriëls zelf gaat voor de vrijspraak.
 2. “Hij plantte het mes in mijn buik. ‘Pa, wat doet ge nu?’, zei ik”: vader riskeert zeven jaar cel, maar zoon laat hem niet vallen

  “Hij plantte het mes in mijn buik. ‘Pa, wat doet ge nu?’, zei ik”: vader riskeert zeven jaar cel, maar zoon laat hem niet vallen

  Op 26 september 2016 stak vader A. (64) uit Bree zijn zoon Y. zonder aanleiding neer met een groot slagersmes. “Met een verwarde blik plantte hij dat mes in mijn buik. Ik zei: ‘Pa, wat doet ge nu?’. Het bloed gutste uit mijn buik.” Vader A. riskeert zeven jaar cel, maar herinnert zich niets meer van de feiten. Zoon Y. loopt ook nu nog bijna dagelijks langs bij zijn vader om te kijken of alles goed gaat met hem.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken