Een beeld van het vaccinatiecentrum in Hasselt.
Volledig scherm
Een beeld van het vaccinatiecentrum in Hasselt. © Coenen Karolien

Vaccinatiecentrum Ethias Arena heeft al ruim 800 jongeren tussen 12 en 15 jaar eerste coronaprik gegeven

Bree/Genk/HasseltHet vaccinatiecentrum in Hasselt is sinds kort gestart met de inenting van 12- tot 15-jarigen. Zo hebben al 816 jongeren binnen die leeftijdsgroep een eerste inenting tegen corona gekregen.

 1. Plofkrakers die tot zeven en acht jaar cel veroordeeld werden, vrijgesproken in beroep: “DNA-spoor is onvoldoende bewijs”
  PREMIUM
  Hamont/Kinrooi/Bree

  Plofkra­kers die tot zeven en acht jaar cel veroor­deeld werden, vrijgespro­ken in beroep: “DNA-spoor is onvoldoen­de bewijs”

  Twee Amsterdammers die in eerste aanleg zeven en acht jaar cel kregen voor vijf plofkraken in Limburg en Luik in het voorjaar van 2019, zijn vrijgesproken. Nochtans zaten hun DNA-sporen op spullen die in de vluchtwagen, een Audi RS6, werden aangetroffen. “Dat DNA bewijst nog niet dat de twee Amsterdammers ook effectief bij de plofkraken aanwezig waren”, zegt het hof van beroep in Antwerpen.
 2. Van het doorkijkkerkje tot het Prinsenhof: op deze 9 locaties in Limburg maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Limburg

  Van het doorkijk­kerk­je tot het Prinsenhof: op deze 9 locaties in Limburg maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het doorkijkkerkje in Borgloon tot het Prinsenhof in Hasselt: op deze 9 locaties in Limburg leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 1. Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbesteding camerabewaking in gevangenis en asielcentrum? “Er werd gefactureerd, maar niet geleverd”
  PREMIUM
  LEUVEN/STEENOKKERZEEL

  Sjoemelden ambtenaren Regie der Gebouwen bij aanbeste­ding camerabewa­king in gevangenis en asielcen­trum? “Er werd gefactu­reerd, maar niet geleverd”

  Twee ambtenaren en vier andere beklaagden hebben zich in de correctionele rechtbank in Leuven moeten verantwoorden voor gesjoemel bij aanbestedingen van de Regie der Gebouwen. Concreet zou het draaien om werken in de gevangenis van Leuven Centraal en bij Asielcentrum 127bis in Steenokkerzeel. De feiten gaan terug tot 2009 en daarom trekt de verdediging de kaart van verjaring.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.