Sidekick Sam stond centraal tijdens Rode Neuzen Dag, volgens Schepens is hij vooral afwezig.
Volledig scherm
Sidekick Sam stond centraal tijdens Rode Neuzen Dag, volgens Schepens is hij vooral afwezig. © DPG

Schooldirecteur schrijft open brief: “Er is geen Sidekick Sam meer”

BreeSchooldirecteur Bart Schepens van Middenschool Heilig Hart Bree richt zich in een open brief naar Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Hij kaart de uitputtingsslag aan die corona op scholen heeft ontketend. “Tijdens Rode Neuzen Dag kreeg de leerkracht de aandacht die hij verdient, de status van superheld. Maar helaas is er geen Sidekick Sam meer en is de leerkracht uitgeput.” 

 1. Van Limburgs familiebedrijfje tot kledingpartner van de grootste wielerploeg op aarde, het succesverhaal van Bioracer: “Plots zijn we wereldnieuws”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  Van Limburgs familiebe­drijf­je tot kleding­part­ner van de grootste wieler­ploeg op aarde, het succesver­haal van Bioracer: “Plots zijn we wereld­nieuws”

  “Het is de magische Bioracer-technologie”, luidde het antwoord van het Britse wonderkind Tom Pidcock, op de vraag waarom zijn truitje na de modderveldrit in Boom nog wit zag. Sinds dit jaar worden niet alleen hij, maar ook Tourwinnaars Egan Bernal en Geraint Thomas van het prestigieuze INEOS-Grenadiers gekleed door het sportkledingmerk uit Tessenderlo. Onder andere onze nationale wielerploeg ging hen al voor. Niet slecht voor wat als in 1986 als een familiebedrijfje begon. “Eigenlijk hebben we al meer dan duizend medailles op kampioenschappen en de Spelen behaald.”
 2. De drie koningen staan weer voor de deur. Maar waar kan je nog een traditionele driekoningentaart vinden? Wij lijsten 8 bakkers in Limburg voor jullie op
  PREMIUM
  Limburg

  De drie koningen staan weer voor de deur. Maar waar kan je nog een traditione­le driekonin­gen­taart vinden? Wij lijsten 8 bakkers in Limburg voor jullie op

  Op 6 januari, de dag van de drie koningen, mag de traditionele driekoningentaart met de verborgen gouden boon zeker niet ontbreken. Degene die de boon in zijn of haar stukje taart vindt, krijgt de kroon en mag heel de dag koning of koningin zijn. De traditie is overgewaaid vanuit Frankrijk en wint sinds vorig jaar weer aan populariteit. Maar waar kan je nog een traditionele driekoningentaart verkrijgen? Wij lijsten 8 bakkers in Sint-Truiden, Heusden-Zolder en andere regio’s in Limburg voor jullie op.