Sanne Claus samen met haar boek ‘5 weken’.
Volledig scherm
Sanne Claus samen met haar boek ‘5 weken’. © Karolien Coenen

Sanne (16) schrijft tijdens lockdown haar eerste boek: “Het ideale moment om mijn droom waar te maken”

Van de nood een deugd maken, dat was voor veel mensen de uitdaging tijdens de lockdown. Die levensles heeft de amper zestienjarige Sanne Claus uit Bree in elk geval goed begrepen. Ze kroop in haar pen en schreef het verhaal over Lauren, die tijdens de coronacrisis op zoek gaat naar haar ware aard. “Overdag werkte ik voor school, ‘s avonds schreef ik aan het boek", legt Sanne uit. 

 1. Gezelschapsspel vormt ode aan Limburgse dorpskermissen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”
  Limburg

  Gezel­schaps­spel vormt ode aan Limburgse dorpsker­mis­sen: “Kinderen kennis laten maken met tradities”

  ‘Smoutebollen en kermiskoers. Van Zussen tot As’: zo heet het nieuwe bordspel dat verschillende Limburgse partners officieel lanceren. Het spel zou je weleens een ode kunnen noemen aan de Limburgse dorpskermissen. Het doet namelijk tal van tradities en verhalen uit de doeken. “We willen kinderen bewust maken waarom het zo belangrijk is om die te bewaren voor de toekomst”, klinkt het.
 2. RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Mexicaanse gerechten om je vingers bij af te likken bij ‘Amigos’

  Eindelijk kunnen we weer genieten van een vers getapt pintje of een heerlijke cocktail op café of restaurant, en dat vieren ook de Bilzense jeugdvrienden Levon Setrakyan en Ilias Amer. Zij baten samen het gloednieuwe restaurant Amigos uit op het Hasseltse Kolonel Dusartplein. Een nieuwe hotspot waar iedereen welkom is om te genieten van typisch Latijns-Amerikaanse streetfood, én een ultiem vakantiegevoel. Wij proefden alvast met plezier.