Oud-burgemeester en minister van staat Jaak Gabriëls
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-burgemeester en minister van staat Jaak Gabriëls © Open VLD

Oud-burgemeester Jaak Gabriëls (78) krijgt boete voor fraude met valse facturen: “Nochtans gehoopt op vrijspraak”

Bree/TongerenOud-burgemeester van Bree en minister van staat Jaak Gabriëls is veroordeeld tot een boete van 8.250 euro voor zijn aandeel in de valse facturatiestroom die in 2005 voor zes jaar lang werd opgezet in Bree als ‘verdoken sponsoring’ voor de liberale partijkas. Ex-schepenen Maarten De Ceulaer en Wim De Gendt (Open Vld) kijken op tegen dezelfde boete. “Toch blijft Jaak Gabriëls erbij dat hem niets te verwijten valt”, benadrukt zijn advocaat Pieter Helsen.

 1. Oud-burgemeester Jaak Gabriëls riskeert geen celstraf maar boete voor fraudesysteem met valse facturen: “Te lang geduurd om deze zaak voor de rechtbank te brengen”
  PREMIUM
  Bree

  Oud-burgemees­ter Jaak Gabriëls riskeert geen celstraf maar boete voor fraudesys­teem met valse facturen: “Te lang geduurd om deze zaak voor de rechtbank te brengen”

  Oud-burgemeester van Bree Jaak Gabriëls (78) en ex-schepenen Maarten De Ceulaer en Wim De Gendt (Open Vld) riskeren een boete tot 16.500 euro voor een fraudesysteem met valse facturen dat in 2005 zes jaar lang in Bree zou zijn opgezet. Dat zou goed 130.000 euro aan verdoken sponsoring voor de partijkas hebben opgeleverd. Voor de milde vordering houdt het openbaar ministerie rekening met het te lange tijdsverloop in de zaak. Gabriëls’ titel als minister van staat komt mogelijk wel in het gedrang.
 1. Vrachtwagen weegt bijna 3 ton (!) te veel
  Hasselt

  Vrachtwa­gen weegt bijna 3 ton (!) te veel

  Afgelopen dinsdagavond merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad op de Kuringersteenweg in Hasselt een lichte vrachtwagen met aanhangwagen op waarbij er een vermoeden was van overlading. De combinatie van dit voertuig en de aanhangwagen mocht in totaal maximaal 7.000 kilogram wegen. Tijdens een controle met mobiele weegplaten werd er een overlading van 2.800 kilogram vastgesteld. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de bestuurder kreeg een fikse boete van 2.400 euro.