Het Zeepziederijteam met vooraan Steven Das, Jan Coonen en Hans Clijsters en achteraan Maarten van Leeuwaarden en Dorien Eerdekens. Let ook op de wasmachines onder de toog.
Volledig scherm
Het Zeepziederijteam met vooraan Steven Das, Jan Coonen en Hans Clijsters en achteraan Maarten van Leeuwaarden en Dorien Eerdekens. Let ook op de wasmachines onder de toog. © Mine Dalemans

Nieuw Cultuurhuis De Zeepziederij succesvol geopend: “Bureaus in jaren 70 stijl en planten in wc-potten”

Het nieuwe cultuurhuis in Bree ‘De Zeepziederij’ heeft dit weekend haar deuren geopend met een succesvolle voorstelling van The Flying Pickets. De opvolger van De Breughel is geen hypermoderne nieuwbouw, wel een ouderwets pand vol nostalgie. “Onze vaste bezoekers waren bevreesd dat de gezelligheid anders zou verdwijnen”, vertelt cultuurdirecteur Jan Coonen. 

 1. Overvallers van koppel zeventigers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”
  Kleine-Brogel

  Overval­lers van koppel zeventi­gers krijgen tot 50 maanden cel: “Straf mocht zwaarder zijn, hun excuses kwamen te laat”

  Een 47-jarige man uit Pelt en een 41-jarige man uit Hamont-Achel zijn veroordeeld tot respectievelijk 50 en 45 maanden cel voor een home invasion in Kleine-Brogel. Bij die feiten werden Gerard (74) en zijn vrouw Lena (75) bedreigd. Lena zou na de feiten nooit meer dezelfde zijn. Twee maanden later overleed ze. “De overvallers hebben zich geëxcuseerd, maar dat komt te laat. Ze hadden gerust wat langer mogen gestraft worden", reageren de nabestaanden van Lena.
 1. Vervoerregio Limburg vraagt mening van burgers over mobiliteitsuitdagingen

  Vervoerre­gio Limburg vraagt mening van burgers over mobili­teits­uit­da­gin­gen

  Vervoerregio Limburg organiseert vanaf vandaag een burgerbevraging onder de inwoners van de provincie omtrent de Limburgse mobiliteit. “We roepen iedereen op om input te geven. Met jullie ideeën wordt een toekomstscenario voor de vervoerregio opgemaakt waarmee we de belangrijkste mobiliteitsuitdagingen aanpakken”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.