Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © Rode Kruis Zulte

Lokale steunactie van Rode Kruis Bree gaat van start

BreeDe lokale steunactie van Rode Kruis Bree is vandaag van start gegaan: een campagne waarbij de lokale afdeling om financiële steun vraagt bij de inwoners van Bree voor haar werking. Elke euro gaat rechtstreeks naar de lokale afdeling.

 1. Roeiteam Hogeschool PXL wint zesde keer op rij Hasseltse Studentenregatta: “Dikke vinger naar corona”
  Hasselt

  Roeiteam Hogeschool PXL wint zesde keer op rij Hasseltse Studenten­re­gat­ta: “Dikke vinger naar corona”

  Voor een zesde keer op rij is het de Hogeschool PXL gelukt om de beker van de Hasseltse Studentenregatta binnen te halen. Die jaarlijkse strijd tussen de hoger onderwijsinstellingen PXL, UCLL en UHasselt kon vanwege corona twee keer achter elkaar niet doorgaan, maar keerde woensdagavond opnieuw terug voor een pittige strijd én afterparty op een nieuwe locatie aan de oevers van het Albertkanaal bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport.
 2. Twee kilometer aan onteigeningen, 150 inwoners uit hun huis gezet: de enorme impact van de Noord-Zuidverbinding
  PREMIUM
  Limburg

  Twee kilometer aan onteigenin­gen, 150 inwoners uit hun huis gezet: de enorme impact van de Noord-Zuidverbin­ding

  Het definitieve plan om aan het Noord-Zuidinfarct te verhelpen, wordt in december goedgekeurd door de Vlaamse regering om in een ideaal scenario tegen 2026 de schop in de grond te kunnen steken. Het plan: twee tunnels én een elektrische trambus. Impact: 120 onteigeningen waarbij vooral Houthalen van aan Bruno Foodcorner tot bijna in Laak wordt hertekend. Helchteren behoudt het landelijke karakter. “Maar beide dorpskernen komen als winnaars uit de bus”, zegt burgemeester Alain Yzermans (Vooruit). Vandaag nog start de begeleiding van de 150 getroffen inwoners die moeten verhuizen.