De Sint-Michielskerk in Bree, waar het filmpje werd opgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Michielskerk in Bree, waar het filmpje werd opgenomen. © Belga

Koppel noemt seksfilmpje in kerk “stommiteit”

Het koppel dat een seksfilmpje had opgenomen in een kerk in Bree, heeft bekend. Het parket vraagt geen straf, maar stuurt ze op vormingscursus en verzoeningsgesprek met de slachtoffers. Dat is in dit geval de kerkfabriek Sint-Michiels, want die had klacht ingediend. Mochten de twee de cursus weigeren, worden ze toch nog doorverwezen naar de correctionele rechtbank.

45 reacties

 • pascal pilchard

  2 maanden geleden
  we hoorden nooit iets over de minderjarigen die in de kerken werden misbruikt, mss krijgen die nu ook aandacht en een vergoeding?
 • Stefaan BOGAERT

  2 maanden geleden
  Tja...ze waren toch beide meerderjarig? Dat kan niet gezegd worden van veel andere feiten die door de het kerkpersoneel gepleegd zijn. Wie probeert hier heiliger te zijn dan de paus?
 • Jean Francot

  3 maanden geleden
  Gaat het bij dit koppel om de vrijpartij of om uit te dagen ? Zouden ze zoiets ook in een moskee durven doen ? Dan zouden ze er zeker niet vanaf komen met een “vormingscursus en verzoeningsgesprek”. Tegenwoordig heeft men voor niks of niemand nog respect.
 • Ahmed Zoupha

  3 maanden geleden
  Mocht dit nu niet in de kranten gestaan hebben, bijna niemand had het geweten … zelfs de pastoor niet welke zijn kerk onbeheerd achter liet. En een kerk is een gebouw waar mensen zich vrij en veilig moeten voelen, de pastoor moet zonden kunnen vergeven en niet oordelen. Wat een achterbaks gedoe allemaal!
 • CHRISTINE LANDUYT

  3 maanden geleden
  Waar men seks heeft, met wie, alle andere details en ook het filmen ervan is iets tussen de betrokken personen. Dat men het nodig acht om dit online te plaatsen vind ik wel geheel ongepast. Er is toch nog altijd zoiets als goed fatsoen.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Bree in de ban van sekstape op altaar: “Mijn parochianen zeggen allemaal hetzelfde: ‘Allez, wat is dat nu?’”
  PREMIUM

  Bree in de ban van sekstape op altaar: “Mijn parochia­nen zeggen allemaal hetzelfde: ‘Allez, wat is dat nu?’”

  “Mijn parochianen zeggen allemaal hetzelfde: ‘Maar allez, wat is dàt nu?’,” vertelt deken Jaak Janssen van de Sint-Michielskerk in Bree. Zijn parochianen hebben het over een sekstape die op social media circuleert, een filmpje waarin een koppel het doet tegen het altaar van hun kerk. De politie is een zoektocht gestart naar de twee, wegens openbare zedenschennis en verspreiding van pornografisch materiaal. Ze riskeren een boete tot 3.000 euro, en in principe zelfs gevangenisstraf.
 3. IC-treinen tussen Blankenberge en Genk twee weekends omgeleid
  Genk

  IC-trei­nen tussen Blankenber­ge en Genk twee weekends omgeleid

  Tijdens de weekends van 15-16 en 22-23 januari voert spoornetbeheerder Infrabel een aantal belangrijke vernieuwingswerken uit. Daardoor kunnen er tijdens deze weekends geen treinen rijden tussen Leuven en Landen. Om de hinder voor de reiziger zoveel mogelijk te beperken, legt NMBS vervangbussen in en leidt ze een aantal treinen om. De IC-treinen tussen Blankenberge en Genk worden tijdens de verschillende weekends dus ook omgeleid tussen Leuven en Landen. Deze treinen rijden ook niet tussen Hasselt en Genk. Reizigers die van en naar Kiewit, Bokrijk en Genk moeten, kunnen in Hasselt overstappen op een andere trein. Reizigers van en naar Tienen kunnen de vervangbussen nemen die rijden tussen Leuven en Landen.