Liza Bonhomme werd 92 jaar
Volledig scherm
PREMIUM
Liza Bonhomme werd 92 jaar © Inmemoriam

“Koken, strijken en kaarten deed ze nog allemaal zelf”: ongeval op eigen oprit werd Liza (92) fataal

BreeLiza Bonhomme (92) had net de brievenbus van haar buurman leeggemaakt die op verlof was, toen een busje van Bpost de vrouw niet opmerkte bij het achteruitrijden. Ze kwam zwaar ten val en overleed twee dagen later aan haar verwondingen. Nochtans woonde de kranige vrouw nog zelfstandig en voelde ze zich wat beter nadat haar man eerder dit jaar stierf. “Liza babbelde zo graag met iedereen", zegt Lisette Martens, vriendin en voorzitter van FERM Gerdingen.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. Elza wint wedstrijd rond Maand van de Markt
  Bree

  Elza wint wedstrijd rond Maand van de Markt

  Ook in Bree was april de Maand van de Markt. “Onze vrijdagmarkt is al vele jaren een vaste waarde in Bree. Elke week opnieuw zakken een kleine 100 marktkramers af naar ons centrum en kunnen we ook rekenen op vele enthousiaste bezoekers. Niet enkel de Breeënaar vindt zijn weg naar de markt, ook inwoners van omliggende gemeentes komen graag eens kijken,” vertelt schepen van markt Jo Vandersteegen (CD&V). “Onze markt met al haar streekproducten is dus een goed voorbeeld van ‘koop lokaal’. Het spreekt voor zich dat wij met veel plezier onze schouders mee onder dit initiatief zetten.” De bijhorende wedstrijd leverde 91 winnaars op, die samen 2.860 euro aan marktbonnen winnen. De hoofdprijs ging naar Elza, die een bon ter waarde van 350 euro won, geschonken door provincie Limburg.
 2. RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieuwe traiteur ‘Atelier C’
  PREMIUM

  RESTOTIP. Thuis genieten van het humeur van chef Celine bij gloednieu­we traiteur ‘Atelier C’

  Geen zin om te koken maar wel om gezellig thuis te tafelen? Die gedachte kent chef Celine Vekemans maar al te goed. Als antwoord opende ze twee weken geleden haar eigen traiteurzaak ‘Atelier C’ in het hart van Sint-Truiden. “Alles kan hier en alles mag”, klinkt het. “Zin om gezellig te barbecueën of eerder fan van een tapasavond? Wij zorgen ervoor.” Die belofte moet je ons geen twee keer maken en dus gingen we tijdens de openingsweekend testen.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.