Jaak Broekx, oudste man van België, viert zijn 108ste verjaardag: “Het geheim? Ben nooit getrouwd geweest”

In woonzorgcentrum De Gerkenberg viert men feest. Jaak Broekx uit Bree wordt zaterdag 108 jaar oud en is daarmee de oudste man van België.  Jaak is geboren toen de Eerste Wereldoorlog losbrak. Hij heeft altijd thuis gewoond en op de boerderij gewerkt. 

26 reacties

 • Ruben Beylemans

  1 dag geleden
  Proficiat Jaak. Ik wens je een gelukkige 108ste verjaardag. Nog heel veel plezier en nog vele jaren er bij. Het ga je goed. MVG Ruben.
 • Rudi Pauwels

  1 dag geleden
  Blijven ademen en je komt er wel!
 • Gaston Batsleer

  2 dagen geleden
  Het bewijs dat werken (zonder teveel stress) en een leven vol vrijheid (doen wat je wil en waar je zin in hebt) kan leiden tot een hoge leeftijd
 • Sofie Vanderhoogerheide

  2 dagen geleden
  Walter Van Camp, hij is de oudste man van België. De oudste Belg is een Waalse vrouw, Marcelle Lévaz. Zij is 111, wel getrouwd geweest. Ik denk dat het nog een hele tijd gaat duren vooraleer er een man de oudste Belg zal worden, getrouwd of niet
 • Marina Bickx

  2 dagen geleden
  Een heel gelukkige verjaardag aan onze oude Belg !! 😂😂😂
 1. 7 voedingsmiddelen die volgens voedingsdeskundige veroudering afremmen: “Tal van 100-jarigen roemen eieren als hun geheim ingrediënt”
  PREMIUM

  7 voedings­mid­de­len die volgens voedings­des­kun­di­ge veroude­ring afremmen: “Tal van 100-jarigen roemen eieren als hun geheim ingrediënt”

  Belgen worden gemiddeld zo’n 26 jaar ouder dan een eeuw geleden, maar toch doen we dat niet altijd in goede gezondheid. “Hoe we verouderen, is voor 49 procent genetisch bepaald. De overige 51 procent is het gevolg van omgevingsfactoren zoals voeding: dat kraakt of maakt je gezondheid”, stelt Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. Welke voedingsmiddelen helpen dan tegen veroudering?