Practimed in Bree.
Volledig scherm
Practimed in Bree. © Karolien Coenen

IN BEELD. Nieuw Medisch Centrum Practimed opent in Bree

Het Medisch Centrum Huisartsen is sinds september terug te vinden op de gloednieuwe site De Houborn in Bree. De verhuis naar een nieuwe locatie past bij de moderne noden. Het Breese Huis van het Kind krijgt met de opening van het nieuwe centrum nu ook een fysieke locatie om gezinnen te ontvangen.

 1. Eye-Opener Decors wil één ultieme kinderdroom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”
  Balen/Lommel/Pelt

  Eye-Ope­ner Decors wil één ultieme kinder­droom doen uitkomen en krijgt steun van Astrid Coppens: “Kinderen hun fantasie laten werken, heerlijk”

  Het decorbedrijf Eye-Opener uit Balen en Lommel, dat zich sinds de lockdown in maart als kersvers bedrijf heeft toegelegd op het uittekenen en bouwen van unieke speelhuisjes/sprookjeskastelen gaat zich eventjes omvormen tot ‘Droom-Opener’. Het bedrijf creëerde zelfs een eigen personage en wil zoveel mogelijk kinderen (en volwassenen) uitdagen om hun fantasie de vrije loop te laten. “Eind november zullen we dan één ultieme droom uitvoeren”, zeggen Lars en Siemon. Astrid Coppens schaart zich ook achter de actie.
 1. Artsen Noord-Limburg schrijven open brief: “Nog steeds zijn er te veel mensen die niet beseffen dat zíj de motor zijn achter de verspreiding van het virus”
  Noord-Limburg

  Artsen Noord-Lim­burg schrijven open brief: “Nog steeds zijn er te veel mensen die niet beseffen dat zíj de motor zijn achter de versprei­ding van het virus”

  De groepering van artsen actief in Noord-Limburg heeft een open brief de wereld ingestuurd. Daarin wordt aan de inwoners gevraagd om de verstrengde coronamaatregelen zeer serieus te nemen. De gedeelde bezorgdheid betreft de druk op het lokale Noorderhart Mariaziekenhuis. “Wij zijn bang en gefrustreerd omdat, al onze inspanningen ten spijt, er nog zoveel mensen zijn die niet beseffen dat zij zelf een motor zijn in de al te snelle verspreiding van het virus.”
 2. Studenten UCLL verkopen zelfgemaakte kerstkaartjes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede
  Hasselt/Hoeselt

  Studenten UCLL verkopen zelfgemaak­te kerstkaart­jes ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede

  Een groepje van oud-studenten van UCLL verkoopt deze maand pakketjes met vier zelfgemaakte kerstkaarten ten voordele van Zuid-Afrikaanse kinderen in armoede. Het initiatief is ontstaan nadat negen studenten tijdens een Erasmusproject in aanraking kwamen met de lokale problemen. “Wij willen hen vooral helpen op vlak van onderwijs, voeding en hygiëne”, vertelt bezielster Daria Loyens.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen