De Potter in Bree.
Volledig scherm
De Potter in Bree. © Birger Vandael

IJsjeszaak opent opnieuw de deuren en krijgt meteen politie over de vloer: “Alles is goedgekeurd”

In de Toleikstraat in Bree heeft ijsjeszaak De Potter dit weekend opnieuw de deuren geopend. Dagelijks kan je er terecht voor paaschocolade en schepijs. Onmiddellijk kreeg de zaak ook te maken met enkele negatieve reacties. Een anonieme tip inzake schending van de coronamaatregelen leidde zelfs tot een inspectie door de politie. “Wij kunnen enkel zeggen dat we ons strikt houden aan alle voorwaarden”, klinkt het overtuigd bij de zaakvoerster. 

 1. Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producenten Dag in Limburg
  Limburg

  Van bier en ham tot roomijs en jam: Van deze lokale producten kan je genieten tijdens de Open Producen­ten Dag in Limburg

  Als Vlaming gaan we sinds de coronacrisis steeds meer op zoek naar gezonde én lokale voeding. Dat is goed nieuws want lokale producten kopen, heeft alleen maar voordelen. Zo steun je de lokale economie en draag je een steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. In het weekend van 23 en 24 oktober zetten verschillende Vlaamse producenten hun deuren open. Zij willen iedereen de kans geven om lokale producten te leren kennen. Ontdek de producenten die deelnemen in provincie Limburg.
 2. Op huizenjacht in ... Genk: “Waterschei is de mooiste cité van de stad”
  PREMIUM
  Genk

  Op huizen­jacht in ... Genk: “Waterschei is de mooiste cité van de stad”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week in Genk waar het mijnverleden nog steeds aanwezig is en huizen bijzonder gegeerd zijn. “De mijnwerkerswoningen in Waterschei zijn echt idyllisch ”, weet makelaar Mesut Donmaz van Sensimmo Vastgoed.
 3. Assisenproces ingeleid van Breese thuisverpleegster die terechtstaat voor de dood van haar 6-jarig zoontje
  PREMIUM
  Bree/Tongeren

  Assisenpro­ces ingeleid van Breese thuisver­pleeg­ster die terecht­staat voor de dood van haar 6-jarig zoontje

  De Breese thuisverpleegster Tamara N. (38) moet zich vanaf 19 november voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de dood van haar zoontje (6) op tweede kerstdag 2018. Ze was dinsdag zelf aanwezig op de inleidingszitting van haar proces. Ook de vader van het jongetje, die de bewuste avond het drama ontdekte, was er samen met zijn twee dochters. “Het zullen zware tijden worden.”
 1. RESTOTIP. Cindy (45) verkoopt onder de naam ‘Cindy.licious.cakes’ zelfgemaakte taarten voor speciale gelegenheden
  PREMIUM
  Peer

  RESTOTIP. Cindy (45) verkoopt onder de naam ‘Cindy.licious.cakes’ zelfgemaak­te taarten voor speciale gelegenhe­den

  De Peerse Cindy Thijs (45) bakt al heel haar leven heel graag allerlei soorten taarten. Ze deed dat altijd voor haar naaste omgeving, tot ze bij een benefiet in 2019 de smaak helemaal te pakken kreeg. Op 1 oktober startte ze met Cindy.licious.cakes voor het grote publiek. “Het is heerlijk om de glimlach van de mensen te zien verschijnen, wanneer ik de taart voor het eerst tevoorschijn tover. Soms moet ik me inhouden om zelf niet emotioneel te worden", vertelt de keukenprinses. Lees hier alles over onze restotips in Limburg.