Gedeputeerde Lambrechts (centraal) bekijkt de werken.
Volledig scherm
Gedeputeerde Lambrechts (centraal) bekijkt de werken. © Mine Dalemans

Dankzij nieuwe vispassage met 18 trappen kunnen vissen Keyartmolen omzeilen

BreeAan de Keyartmolen in Tongerlo (Bree) werd vrijdagvoormiddag de nieuwe vispassage op de Itterbeek voorgesteld. Dankzij die vispassage kunnen de vissen via een alternatieve route de stuw aan de molen omzeilen. In de vispassage zitten 18 vistrappen verwerkt om het hoogteverschil van de stuw te overbruggen.

 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.
 1. “Urineresultaten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzingen van 'needle spiking' op Hasselts festival
  Play
  Hasselt
  17

  “Urinere­sul­ta­ten zijn allemaal negatief”: geen concrete aanwijzin­gen van 'needle spiking' op Hasselts festival

  Van de vier tienermeisjes die woensdagavond in het Jessaziekenhuis zijn opgenomen na een mogelijk incident met ‘needle spiking’ op het festival ‘We R Young’ is niemand geïntoxiceerd met drugs. Eén meisje meende een prik te hebben gevoeld, maar een effectieve verwonding blijkt niet zichtbaar en is moeilijk te achterhalen. “De secundaire gevolgen zoals flauwvallen en hyperventileren door paniek op zo’n festival zijn evenzeer ernstig te nemen”, zegt hoofdarts Jos Vandekerkhof van het Jessaziekenhuis. Op last van het parket van Limburg zijn 5 bloedstalen afgenomen voor verder toxicologisch onderzoek.
 2. Nevok Gruitrode zoekt kinderen voor wereldrecordpoging
  Oudsbergen

  Nevok Gruitrode zoekt kinderen voor wereldre­cord­po­ging

  Op zondag 5 juni organiseert voetbalclub Sporting Nevok Gruitrode een wereldrecordpoging. Voor het wereldrecord ‘truck pulling’ (‘vrachtwagentrekken’) zoeken ze samen met ‘the strongest man of the world’ Franz Müllner nog 200 kinderen tussen 4 en 12 jaar. Wie deelneemt, krijgt achteraf een gesigneerd certificaat. Voor de Oostenrijkse legende wordt het een poging om zijn vijftigste wereldrecord te verbreken. Het evenement start om 15 uur en is gratis bij te wonen. Geïnteresseerden kunnen zich melden via jan.pachen@gmail.com.