Sint-Augustinusinstituut Bree plaatst weerstation.
Volledig scherm
Sint-Augustinusinstituut Bree plaatst weerstation. © SAB

Breese leerlingen meten voortaan het weer via eigen weerstations

De leerkrachten aardrijkskunde van drie scholen in Bree gaan metingen van weerstations over heel Vlaanderen met elkaar vergelijken. De leraren van TISM, Heilig Hart en Sint-Augustinusinstituut stelden zich kandidaat om deel te nemen aan project VLINDER (Vlaanderen IN De weER) van de Universiteit van Gent.

0 reacties

  1. Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneutraal stadspatrimonium tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleidsdoel meer vervult of te vervuilend is”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasselt investeert 280 miljoen euro in klimaatneu­traal stadspatri­mo­ni­um tegen 2050: “Weg met elk gebouw dat geen beleids­doel meer vervult of te vervuilend is”

    Het Hasselts stadsbestuur heeft een duurzame vastgoedstrategie klaar om haar stadspatrimonium volledig klimaatneutraal te maken tegen 2050. Om dat te realiseren, ondergaan 63 stadsgebouwen de komende jaren een energetische renovatie of worden ze verkocht, gedeeld gebruikt of gesloopt. De 197 gebouwen die behouden blijven in het patrimonium, ondergaan nog een herevaluatie.