Lisa is het gezicht van JAC Bree
Volledig scherm
Lisa is het gezicht van JAC Bree © Stad Bree

Breese jongeren kunnen terecht bij JAC: “Wat hier verteld wordt, blijft altijd tussen mij en de jongere in kwestie”

BreeIn februari opende in Bree op initiatief van de Jeugddienst en het Huis van het Kind een nieuw Jongeren Advies Centrum (JAC), waarvan Lisa het gezicht is. Zij zorgt voor een persoonlijke begeleiding van de jongeren. “De veranderingen en gebeurtenissen in hun leven zijn niet altijd even gemakkelijk”, legt zij uit. 

 1. Eenhoornhof wint Tourism Ambassador Award 2021: “Wij leren veel van de studenten”
  Hasselt / Borgloon

  Eenhoorn­hof wint Tourism Ambassador Award 2021: “Wij leren veel van de studenten”

  Het Eenhoornhof uit Kuttekoven is als winnaar uitgeroepen van de Tourism Ambassador Award 2021. Dat is een symbolische prijs die wordt uitgereikt door de studenten van de opleiding ‘Toerisme en Recreatiemanagement’ van de Hogeschool PXL. “De studenten hebben voor ons arrangementen uitgewerkt en verrasten ons op een positieve manier. Dat we nu ook door hen erkend worden, is een hele eer”, glundert uitbater Stéphan Fontaine.
 2. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.