Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx
Volledig scherm
Beschuldigde Tamara N. met haar advocaat Lynn Clerinx © BELGA

ASSISEN. Breese thuisverpleegster getuigt over dood van haar zoontje Ryan (6) : “Er knakte iets in mij. Ik dacht : wie gaat er voor hem zorgen als ik er niet meer ben?”

Bree/TongerenDe ongeruste vader van de 6-jarige Ryan trof zijn zoontje op tweede kerstdag 2018 levenloos aan in de woning van zijn ex Tamara N. (38), een thuisverpleegster uit Bree. De jongen werd gewurgd. Zijn moeder probeerde nadien nog zelfmoord te plegen maar dat mislukte. Ze moet zich nu voor het hof van assisen in Tongeren verantwoorden voor de moord op haar kind. Tijdens haar emotionele  verhoor beschreef Tamara N. gedetailleerd hoe het die tweede kerstdag 2018 tijdens een spelletje met Ryan plots helemaal fout liep. “Ik heb de linten van die sjaal waarmee ik hem geblinddoekt had rond zijn hals gebonden. En dan heb ik getrokken...”

 1. “Amateurpiloot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurgebieden
  Limburg

  “Amateurpi­loot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurge­bie­den

  De drone is bijzonder populair en dat levert zeker in Limburg veel bijzondere video’s of panoramische foto’s op van prachtige natuurgebieden en landschappen. Maar bij Limburgs Landschap spreken ze over een ernstige verstoring van de natuur en willen ze daar een einde aan maken. “Vuurwerk is één keer per jaar storend, maar drones zijn dat het ganse jaar door", zegt Dirk Ottenburghs van Limburgs Landschap. Er zijn echter wel bepaalde uitzonderingen.
 2. Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschapspark
  Limburg

  Deze 6 Limburgse parken staan op shortlist voor erkenning als Nationaal Park of Landschaps­park

  Nog dertien Vlaamse parken maken kans om erkend te worden als één van de vier nieuwe Nationale Parken of één van de drie nieuwe Landschapsparken. Daarbij zitten nog steeds zes Limburgse kandidaten: Bosland, Hoge Kempen, Kempen-Broek, Rivierpark Maasvallei, Grenzeloos Bocagelandschap en Hart van Haspengouw. De geselecteerde kandidaten starten nu een begeleidingstraject. In een laatste stap, midden 2023, volgt de eigenlijke erkenning.