Het Sint-Augustinusinstituut in Bree (SAB) is één van de 21 scholen die een groene speelplaats krijgen en daar zijn ze terecht fier op! Gedeputeerde Bert Lambrechts en burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera (CD&V) stelden mee het project voor.
Volledig scherm
Het Sint-Augustinusinstituut in Bree (SAB) is één van de 21 scholen die een groene speelplaats krijgen en daar zijn ze terecht fier op! Gedeputeerde Bert Lambrechts en burgemeester van Bree Liesbeth Van der Auwera (CD&V) stelden mee het project voor. © Karolien Coenen

21 Limburgse scholen krijgen ‘groene speelplaats’

Grijze, betonnen speelplaatsen zijn niet meer van deze tijd. 21 Limburgse scholen zetten samen met het provinciaal Natuurcentrum dan ook forse stappen om van hun speelplaats een prikkelende groene leer- en speelomgeving te maken.

0 reacties

 1. Jonge boeren voeren actie om onzekere toekomst aan te klagen: “Het moet werkbaar blijven”
  PREMIUM
  Kortessem

  Jonge boeren voeren actie om onzekere toekomst aan te klagen: “Het moet werkbaar blijven”

  De eerste ‘estafette van tractoren’ vertrok dinsdagochtend in het Limburgse Kortessem. Een colonne van een vijftigtal tractoren – voorzien van de nodige opschriften – trok erop uit om een vreedzaam protest te voeren in de provincie. Op die manier willen de jonge boeren hun onzekere toekomst onder de aandacht brengen. “Mede door het stikstofdossier ligt de vergunningsverlening nagenoeg stil en dat brengt het ondernemerschap in onze sector in het gedrang”, klinkt het.
 1. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"

 2. Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren
  Play

  Strand van Knokke overspoeld door feestende jongeren