Klara Leekens neemt de prijs in ontvangst.
Volledig scherm
Klara Leekens neemt de prijs in ontvangst. © RV

189 sportievelingen bewegen samen 10.000 kilometer na oproep van buurtsportdiensten Noordoost-Limburg

Noordoost-LimburgDe buurtsportdiensten van Noordoost-Limburg daagden hun inwoners tien weken lang uit om coronaproof te bewegen in de natuur met het hele gezin. Die oproep bleek op Strava uiteindelijk goed voor 880 geregistreerde activiteiten en 10.000 kilometer in de benen.

 1. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.
 2. Politie legt karaoke stil na melding over nachtlawaai
  Maaseik

  Politie legt karaoke stil na melding over nachtla­waai

  De lokale politie van de zone Maasland kreeg in de nacht van zaterdag op zondag om iets na middernacht een melding binnen over nachtlawaai aan de Van Eycklaan in Maaseik. Bij aankomst bleek dat er een karaokeavondje werd georganiseerd. De politie trok de stekker eruit. Iets eerder, rond 23.25 uur, kwam er ook al een melding binnen over lawaai ter hoogte van de Vleethoekstraat. Daar was een verjaardagsfeestje aan de gang. De aanwezigen stonden net op het punt om huiswaarts te keren.