De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld) © AFP

“Waren de spacecake en cannabisolie niet te zwaar?”: moeder die zichzelf moderne heks noemt krijgt jaar cel omdat ze drugs kocht voor haar 15-jarige dochter

Bredene/Brugge/OostendeZelf noemt ze zich een moderne heks die kruidencakes maakt en zich bezighoudt met dampende mengsels met paardenbloemen. Volgens de Brugse strafrechter is J.C. (45) uit Bredene echter een gewone cannabisdealer. Zelfs haar eigen 15-jarige dochter was niet veilig voor de praktijken, zo bewijzen opvallende sms’en uit het dossier. “Meer dan een brug te ver", oordeelde de rechter. Zij veroordeelde de vrouw donderdagmorgen tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Dertiger die verpleegster op wandel met hond sloeg, riskeert drie maanden cel: “Ze hield trauma over aan voorval”
  Bredene/Ardooie

  Dertiger die verpleeg­ster op wandel met hond sloeg, riskeert drie maanden cel: “Ze hield trauma over aan voorval”

  Een 37-jarige man uit Ardooie riskeert drie maanden cel met uitstel omdat hij drie vrouwen heeft geslagen in de duinen van Bredene. Een van hen was een verpleegster van de corona-afdeling van het AZ Damiaan in Oostende die op stap was met haar hond. “Ze hoopt dat ze ooit nog zonder angst in de duinen kan gaan wandelen”, stelde haar advocaat Walter Van Steenbrugge.