De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld) © AFP

“Waren de spacecake en cannabisolie niet te zwaar?”: moeder die zichzelf moderne heks noemt krijgt jaar cel omdat ze drugs kocht voor haar 15-jarige dochter

Bredene/Brugge/OostendeZelf noemt ze zich een moderne heks die kruidencakes maakt en zich bezighoudt met dampende mengsels met paardenbloemen. Volgens de Brugse strafrechter is J.C. (45) uit Bredene echter een gewone cannabisdealer. Zelfs haar eigen 15-jarige dochter was niet veilig voor de praktijken, zo bewijzen opvallende sms’en uit het dossier. “Meer dan een brug te ver", oordeelde de rechter. Zij veroordeelde de vrouw donderdagmorgen tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

  1. KUSTGESPREKKEN. Michel Van Den Brande en Jacky Lafon nemen ons mee naar Blankenberge: “Eigenlijk heb je hier alles, behalve hele chique winkels”
    PREMIUM
    Blankenberge

    KUSTGE­SPREK­KEN. Michel Van Den Brande en Jacky Lafon nemen ons mee naar Blankenber­ge: “Eigenlijk heb je hier alles, behalve hele chique winkels”

    Een man en een vrouw. En een band met de zee. Dat is het opzet van een nieuwe vierdelige zomerreeks aan zee. Waar gaan zij deze zomer genieten van het strand, lekkere cocktails én de gezonde zeelucht. Vandaag drinken we een koffie in Pand 18, bij eigenaar en tv-gezicht Michel Van Den Brande en cabaretière Jacky Lafon. “De zee brengt ons tot rust. Als je na een hectische dag de dijk bereikt, dan valt alle stress weg.” Hun tips en hun favoriete plekjes.