De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
De vrouw schotelde haar 15-jarige dochter onder andere spacecake voor. (illustratiebeeld) © AFP

“Waren de spacecake en cannabisolie niet te zwaar?”: moeder die zichzelf moderne heks noemt krijgt jaar cel omdat ze drugs kocht voor haar 15-jarige dochter

Bredene/Brugge/OostendeZelf noemt ze zich een moderne heks die kruidencakes maakt en zich bezighoudt met dampende mengsels met paardenbloemen. Volgens de Brugse strafrechter is J.C. (45) uit Bredene echter een gewone cannabisdealer. Zelfs haar eigen 15-jarige dochter was niet veilig voor de praktijken, zo bewijzen opvallende sms’en uit het dossier. “Meer dan een brug te ver", oordeelde de rechter. Zij veroordeelde de vrouw donderdagmorgen tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel.

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. Zaakvoerders afvalverwerkingsbedrijf kijken aan tegen monsterboete voor in markt brengen illegale sigaretten
  Wervik/Gistel/Ichtegem

  Zaakvoer­ders afvalver­wer­kings­be­drijf kijken aan tegen monsterboe­te voor in markt brengen illegale sigaretten

  Voor de rechter in Ieper staan de zaakvoerders van afvalverwerkingsbedrijf V. uit Wervik terecht. De twee zouden miljoenen sigaretten die ze van de douane moesten vernielen in de handel hebben gebracht. Het koppel kijkt aan tegen een gevangenisstraf, maar vooral ook tegen een monsterboete van de fiscus. “Er werd hier en daar wel een sigaret verkocht, maar bijlange niet de hoeveelheid waarvoor we hier terechtstaan.”