Bollen
Volledig scherm
© Bollen

Verboden om vuurwerk af te schieten op oudejaar

BredeneIn Bredene is het verboden om zelf vuurwerk af te steken. Wie op oudejaar toch vuurwerk afschiet kan hiervoor een boete krijgen als ze betrapt worden door de politie.

 1. Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeenteraad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”
  Oostende

  Bitsig debat rond zone 30 in Oostendse gemeente­raad: “Wat voor een sukkelaar zijde gij eigenlijk?”

  De gemoederen liepen maandagavond hoog op tijdens de Oostendse gemeenteraad toen John Crombez (Vooruit) tussenkwam over de uitbreiding van de zone 30 in Oostende. Die maatregel is ondertussen al enkele maanden van kracht en ondertussen werden ook al de eerste boetes uitgeschreven. Volgens oppositiepartij Vooruit dienen die enkel om de stadskas te vullen. We vatten de discussie voor u samen in enkele quotes.
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).