Onder meer het sportcentrum en het zwembad in Bredene worden gesloten. Marc Van Ranst kan begrip opbrengen voor de drastische coronamaatregelen van de gemeente.
Volledig scherm
Onder meer het sportcentrum en het zwembad in Bredene worden gesloten. Marc Van Ranst kan begrip opbrengen voor de drastische coronamaatregelen van de gemeente. © Proot/Belga

Van Ranst heeft begrip voor scherpe coronamaatregelen in Bredene: “Versoepelingen betekenen niet het einde van de pandemie”

BredeneOmdat nu al in vier Bredense scholen coronabesmettingen zijn vastgesteld, neemt het gemeentebestuur drastische maatregelen die woensdag ingaan. Sport- en jeugdverenigingen moeten minstens een week hun werking stilleggen en onder meer het zwembad gaat dicht. Viroloog Marc Van Ranst gaat akkoord. “Wellicht zijn er aanwijzingen dat besmette leerlingen via de sportclub in contact komen met leeftijdsgenoten.” 

 1. Op huizenjacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekkelijk om te wonen”
  PREMIUM
  Bredene

  Op huizen­jacht in... Bredene: “Geen hip imago, maar wel heel aantrekke­lijk om te wonen”

  Bredene is de jongste gemeente aan de kust. Hier geen muur aan appartementsgebouwen op de zeedijk, maar een mooie duinengordel. Heel veel jonge gezinnen kwamen hier de voorbije tien jaar wonen. Dat heeft ondertussen ook gevolgen voor de prijzen, maar het blijft een interessante badplaats om een eigen stek te kopen, volgens Matthias Maelfeyt van Astrid Immobilia. Lees hier alle afleveringen uit onze rubriek Huizenjacht.
 1. Oostenrijkse acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen
  Play

  Oostenrijk­se acrobate kronkelt zich in alle mogelijke vormen

 2. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije