Anthony Smaele
Volledig scherm
Anthony Smaele © LBB

Van bedrijfsevenementen tot verdeler van dure wijnen van Brad Pitt en Angelina Jolie: Bredense ondernemer gooide het roer om door corona

BredeneAnthony Smaele werkt al 15 jaar als consultant in de evenementensector, maar sinds maart 2020 is 90 procent van zijn werk weggevallen door corona. Tijdens de lockdown vorig jaar ging hij echter op zoek naar andere inkomsten. Ondertussen mag hij met zijn bedrijf A-wines uit Bredene zelfs exclusief wijn van Château Miraval, het wijndomein van Brad Pitt en Angelina Jolie, verdelen aan de westkust tussen De Haan en De Panne. “Enkel met een positieve mindset gaan we dit overleven”, zegt Smaele.

 1. Corona-uitbraak in twee Bredense scholen: meerdere kinderen en leerkrachten besmet
  Bredene

  Corona-uit­braak in twee Bredense scholen: meerdere kinderen en leerkrach­ten besmet

  In Bredene zijn er twee corona-uitbraken in lagere scholen. Vrije basisschool Dorpslinde sluit preventief, omdat er in verscheidene klassen en bij meerdere leerkrachten besmettingen zijn. En ook de kleuterafdeling De Zandlopertjes Centrumplein moet nu dicht tot en met 14 mei. “Er is op het eerste zicht geen verband. Contacttracing zal moeten uitwijzen wat er aan de hand is”, vertelt preventieadviseur Philippe Peeters.
 1. Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland
  Play

  Man wil dak herstellen maar dat loopt helemaal anders dan gepland

 2. Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan
  Play

  Beer met gewonde poot gaat lunch ophalen bij inwoner in Michigan