Lucien Annot (45) wordt verdacht van een moordpoging op z'n ex en haar nieuwe vriend in Bredene.
Volledig scherm
Lucien Annot (45) wordt verdacht van een moordpoging op z'n ex en haar nieuwe vriend in Bredene. © Federale Politie

Topgangster Lucien Annot (45) blijft nog maand langer in cel nadat hij z'n liefdesrivaal neerschoot

Bredene/OostendeDe Brugse raadkamer heeft de aanhouding van topgangster Lucien Annot (45) uit Zandvoorde opnieuw met een maand verlengd. Annot wist vorige maand liefst vijf dagen uit de greep van de politie te blijven, nadat hij z'n liefdesrivaal neergeschoten had in Bredene. Ook z'n ex-vriendin deelde in de klappen.

 1. Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”
  PREMIUM
  Kust

  Experts verwachten nieuwe piek van vogelgriep: “Vooral jonge meeuwen worden nu getroffen”

  Aan het begin van de zomer werden heel wat broedvogels getroffen door de vogelgriep. Ondertussen is de ziekte nog steeds sterk aanwezig en worden er nog altijd heel wat dode of zieke vogels gevonden. De infectie heeft zich echter verschoven van sternen en visdiefjes naar meeuwen. Vanaf volgende week wordt een nieuwe piek verwacht. Experts maken zich ondertussen zorgen over de gevolgen op lange termijn voor de populatie.
 2. Van overvallen in Bende-stijl tot moordpoging op liefdesrivaal: dit is topgangster Lucien Annot (45), broer van moordenaar Michel (50)
  PREMIUM
  Oostende/Bredene

  Van overvallen in Ben­de-stijl tot moordpo­ging op liefdesri­vaal: dit is topgang­ster Lucien Annot (45), broer van moordenaar Michel (50)

  Tal van gewapende overvallen, een moord en nu een moordpoging. In Oostende en verre omstreken jaagt de familie Annot, sinds de jaren 90 berucht van de gewelddadige Opex-bende, velen de daver op het lijf. Michel (50) zit nog steeds in de gevangenis voor de moord op zijn echtgenote. Jongere broer Lucien (45) was tot vrijdagavond de hele week voortvluchtig na een schietpartij op de nieuwe vriend van zijn ex. En zeggen dat het voor de buitenwereld leek alsof die laatste zich mooi had herpakt.