Schuur te midden een weiland volledig in lichterlaaie: politie brengt twee ezels in veiligheid

BredeneTe midden een weiland langs de Sluizenstraat in Bredene, vlakbij de Blauwe Sluis, is vrijdagavond een schuur volledig uitgebrand. Er waren hoge uitslaande vlammen te zien. “Onze diensten hebben nog twee ezels in veiligheid kunnen brengen”, zegt commissaris Patrick Broucke van de lokale politie Bredene/De Haan.

 1. Regio Brugge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebeleid
  Blankenberge

  Regio Brug­ge-Noord haalt subsidie van 200.000 euro binnen voor uitbouw lokaal e-inclusiebe­leid

  De regio Brugge-Noord krijgt 200.000 euro aan subsidies van het Agentschap Binnenlands Bestuur voor een project rond e-inclusie. Samen met Damme, Knokke-Heist en Zuienkerke gaat Blankenberge een overkoepelend digitaal inclusiebeleid ontwikkelen zodat alle burgers - de meest kwetsbaren eerst - de nodige toegang, vaardigheden en ondersteuning krijgen om te participeren in een digitaal Vlaanderen.
 2. Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedigen, voor ik het niet meer kan”
  PREMIUM
  Oostende

  Anne zingt zonder stembanden in koor, maar dreigt haar passie te verliezen: “Ik wil lotgenoten aanmoedi­gen, voor ik het niet meer kan”

  Anne Aelvoet (62) heeft geen stem meer, maar toch zingt ze graag, en veel. Dat doet ze thuis, maar ook bij OverStem: het eerste Vlaamse koor voor mensen zonder stembanden. Het is een uitlaatklep en therapie voor de Oostendse, die een stemprothese heeft. Maar: door nieuwe medische complicaties dreigt Anne niet meer te kunnen praten of zingen. Voor dat gebeurt, wil ze graag van zich laten horen. “Ook als mijn stemprothese weg moet, wil ik nog andere mensen helpen”, vertelt Anne.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.