De rechtbank in Brugge.
Volledig scherm
De rechtbank in Brugge. © Benny Proot

Parfumdief spuwt naar agenten en dreigt ermee het commissariaat in brand te steken

Oostende/BredeneEen 26-jarige parfumdief uit Oostende riskeert 16 maanden cel. Nadat hij gearresteerd werd voor twee winkeldiefstallen, zette Brahim O. het politiecommissariaat in Bredene op stelten. Hij spuwde naar enkele agenten en dreigde er ook mee het gebouw in brand te steken.

 1. Papa Kristof brengt zelf veel tijd door in wachtzalen met zieke Camille (2,5), maar loopt de hele kust af om lotgenoten te helpen
  PREMIUM
  Bredene

  Papa Kristof brengt zelf veel tijd door in wachtzalen met zieke Camille (2,5), maar loopt de hele kust af om lotgenoten te helpen

  Kristof De Stickere en Valentina Vertriest hebben samen drie prachtige dochters, maar een jaar geleden ontdekten ze dat hun jongste spruit trager ontwikkelde. Camille (2,5) lijdt vermoedelijk aan een stofwisselingsziekte waardoor ze nog niet kan stappen of spreken. In de wachtzaal van de dokter en de kinesist ontmoette het koppel heel wat andere ouders en kinderen met een aangrijpend verhaal. ‘Running for C’ is het resultaat: Kristof verzamelt geld voor hen, met een 120 kilometer lange looptocht langs de kust. “We hebben zélf gemerkt hoe een klein gebaar al veel kan betekenen.”
 1. Saartje Speleers sluit marathonhoofdstuk af met winst in Brugge: “Nog een jaartje competitie en dan stop ik”
  Atletiek

  Saartje Speleers sluit marathon­hoofd­stuk af met winst in Brugge: “Nog een jaartje competitie en dan stop ik”

  Saartje Speleers schreef afgelopen weekend de Athora Great Bruges Marathon op haar naam in een knappe tijd van 2u53.04. Een fantastische prestatie van de 44-jarige atlete uit Bredene, die meteen ook aankondigde dat het haar laatste marathon was. “De komende maanden keer ik even terug naar het veldlopen, een oude liefde, en deze zomer zal ik ook nog op de piste te zien zijn, maar daarna stop ik met competitiesport”, zegt ze.