Vertommen
Volledig scherm
© Vertommen

Paasfoor verhuist naar Duinenplein

bredeneBredene krijgt met een jaar onderbreking opnieuw een Paasfoor op bezoek. 

 1. Archipel en Dement staken beroep tegen afbraak oud-zwembad, maar blijven kritisch. “Niet beschermd erfgoed ligt te prooi aan de willekeur van lokale besturen”
  PREMIUM

  Archipel en Dement staken beroep tegen afbraak oud-zwem­bad, maar blijven kritisch. “Niet beschermd erfgoed ligt te prooi aan de willekeur van lokale besturen”

  Archipel en Dement staken noodgedwongen de strijd voor het behoud van het voormalige zwembadgebouw in Oostende. Beide verenigingen blijven kritisch voor de houding van het stadsbestuur en de onwil voor een open debat. De organisaties hebben echter niet de financiële middelen om dit juridisch steekspel gedurende verscheidene jaren vol te houden.
  Oostende
 2. Huisarts schuldig, maar niet aan dood van Fiona (8) die al week lang hoge koorts had: “Ze is wel tekortgeschoten als arts”
  PREMIUM

  Huisarts schuldig, maar niet aan dood van Fiona (8) die al week lang hoge koorts had: “Ze is wel tekortge­scho­ten als arts”

  De 8-jarige Fiona had al een week lang hoge koorts, maar toch voerde haar huisarts geen bijkomend onderzoek uit. En dat wordt S.V. (34) uit Oostende nu verweten door de Brugse rechtbank. De dokter werd wel niet schuldig bevonden aan het overlijden van het meisje, twee dagen na de consultatie. “Ik hoop dat die vrouw geen andere slachtoffers meer gaat maken”, reageert haar mama Ylbere (37) op de uitspraak.
  Oostende